Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Test occasion: Mazda 6 – Occasion videotest: Mazda 6

De Mazda 6 is misschien niet de eerste auto waar je aan denkt als je op zoek bent naar een fijne middenklasser. We gingen op stap met de tweede generatie, een auto die is gebouwd op hetzelfde platform als bijvoorbeeld de Ford Mondeo en de Volvo S60.

Dat zijn dan ook directe concurrenten voor de Mazda 6, evenals bijvoorbeeld de Volkswagen Passat en de Opel Insignia.

De Mazda 6 staat vooral bekend om z'n betrouwbaarheid, sterke motoren en prettige weggedrag. Het onderstel is aan de stevige kant, maar overall is het een prettige auto met goede rij-eigenschappen. De Mazda 6 was verkrijgbaar in drie smaakjes: de hatchback, sedan en estate. Behalve bij die laatste variant is de hoofdruimte achterin niet heel riant. Sommige materialen voelen misschien niet super-de-luxe aan maar verder is er weinig aan te merken op de cabine.

De productie ging van start na de introductie in Frankfurt in september 2007, de eerste auto's bereikten Nederlandse showrooms in begin 2008.

Aanbod occasions

Op AutoScout24 staan op moment van schrijven 200 Mazda 6'en van de tweede generatie te koop.

20% aanbod is diesel, 80% is benzine.

10% is automaat, 90% is handgeschakeld.

Cruise-control: 90%.

Lederen bekleding: 30%.

Prijzen beginnen rond de 6000 euro. De prijzen lopen vervolgens gestaag op tot iets boven de €20.000 euro voor een auto van eind 2012 met weinig kilometers.

Pluspunten

•Betrouwbaar

•Betaalbaar

•Value for money.

Aandachtspunten

•De 2.0 diesel kan soms wat problemen hebben met de smering, waardoor brandstof en olie gaan mengen. Wij raden je aan om voor een nieuwere 2.2 diesel te gaan.

•De handmatige versnellingsbakken willen nog wel eens stug werken en niet makkelijk in de versnelling gaan, met name bij koud weer. Dit probleem komt vooral voor hoger in de toeren en in de eerste, tweede en derde versnelling. Een verversing van de versnellingsbakolie lost dit probleem meestal op.

•Check goed of de airconditioning goed werkt en vlot koud wordt. Soms lekt de airco vloeistof, dus check ook even of er geen vreemde vochtige plekken rond pompen en het reservoir te zien zijn.

•De 2.5 liter benzine is teruggeroepen in verband met problemen met de zuigerpinnen die los konden raken en de cilinderwanden beschadigen. Ga je voor deze motor, check dan of deze recall actie is uitgevoerd op jouw auto.

•Standaard is er geen reservewiel geleverd, dit was een optie. Er was wel een reparatiekit voor lekke banden standaard, maar check even of die er nog bij zit en of hij niet over z'n houdbaarheidsdatum is.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

TEST: is de Mazda CX-60 net zo premium als de Volvo XC60?

TEST: is de Mazda CX-60 net zo premium als de Volvo XC60?

Autotests · Mazda
Mazda CX-60 PHEV: 3 voordelen en 3 nadelen

Mazda CX-60 PHEV: 3 voordelen en 3 nadelen

Autotests · Mazda
Review – Waarom de Mazda CX-60 een grote eigenzinnige reus is

Review – Waarom de Mazda CX-60 een grote eigenzinnige reus is

Autotests · Mazda
Ontdek meer