Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Test occasion: Opel Tigra TwinTop – Occasion videotest: Opel Tigra TwinTop

De Opel Tigra B Twin Top werd in 2004 geïntroduceerd. Deze auto moest de Tigra A opvolgen die een jaar of vier eerder uit productie was gegaan en deed dat met een ingrijpende wijziging: het dak was niet langer vast.

De Tigra Twin Top heeft een wegklappend dak, ontworpen en gebouwd door de mensen van de Franse carrosseriebouwer Heuliez, die ook achter die andere compacte auto met klapdak zitten: de Peugeot 206 CC.

Helaas voor Opel was de Tigra Twin Top geen bestseller zoals de 206 CC dat was voor Peugeot. De auto ging daarom in 2009 alweer uit productie. De Tigra Twin Top was gebaseerd op de Corsa C en is een opvallend wagentje om te zien, zowel met het dak open als dicht. Het hydraulische dak is elektrisch te bedienen, opent en sluit in 18 seconden en had toch nog best een aardige kofferruimte voor de twee inzittenden. Ook is er een flink opbergvak achter de voorstoelen.

Er is keuze uit drie motoren, twee benzinemotoren (90 en 125 pk) en een diesel (70 pk). Schakelen kan met de hand (vijfbak) of met een Easytronic (gerobotiseerde handbak). Als je een rijk uitgerust exemplaar zoekt kan het lonen om naar de Exclusiv uitvoering uit te kijken. Prijzen voor een Tigra Twin Top beginnen rond de 4000 euro en lopen op tot ongeveer 9000 euro.

Aanbod occasions

Op AutoScout24 staan op moment van schrijven 138 Tigra's van de tweede generatie te koop.

48% is blauw

Leren bekleding zit op 35% van de Tigra's

42% heeft cruise control

Pluspunten

•Goedkoop cabriorijden

•Praktische bruikbaarheid

•Redelijk verfijnde rijeigenschappen

•Niet duur in onderhoud

Aandachtspunten

•Deze cabrio heeft nog wel eens last van lekkage rond de zijruiten, de rubbers houden het water niet goed buiten. Check de voetenbak en mattenset goed op waterplekken.

•De Tigra Twin Top heeft ook een probleem met lekkage via het afwaterinsschot. De remcilinder ziet hierop gelijmd, maar deze laat soms los waardoor er water in de voetenbak kan lopen.

•De elektrische ontgrendeling van de kofferbak begeeft het soms en is ook gevoelig voor lekkage.

•De remmen lijken wat sneller te slijten dan gemiddeld, check dus goed of de blokken / schijven nog even meekunnen.

•Er ontstaat in sommige gevallen speling op het stuurhuis. Reparatie is prijzig.

•Piepjes en kraakjes zijn standaard, dat is de keerzijde van een auto met een wegvouwbaar dak. De stijfheid van de carrosserie wordt ook fors minder met het dak open.

•De nokkenassen van de 1.4 TWINPORT staan bekend om het feit dat ze nog wel eens breken. Als de auto slecht start of onregelmatig loopt zijn dit tekenen dat het de verkeerde kant op gaat. Dit wordt veroorzaakt doordat de boutjes in de nokkenas loskomen.

•Onderdelen voor de Tigra die modelspecifiek zijn (zoals onderdelen van het dak) zijn soms slecht leverbaar. Onderdelen die met de Corsa gedeeld worden zijn wel gewoon te verkrijgen.

•Er is een recall geweest voor auto's die op 1 augustus 2007 zijn gebouwd. Een stuurarm kon loslaten, maar is als het goed is vervangen onder garantie.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

opel-astra-sports-tourer-front

Opel Astra Sports Tourer: stoere stationwagon met stekker

Autotests · Opel
Review nieuwe Opel Astra - Is dit écht een Duitse auto?

Review nieuwe Opel Astra - Is dit écht een Duitse auto?

Autotests · Opel
Review Opel Grandland Turbo Hybrid: de Rekord van de 21ste eeuw

Review Opel Grandland Turbo Hybrid: de Rekord van de 21ste eeuw

Autotests · Opel
Ontdek meer