Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Test occasion: Occasion videotest: Peugeot 307 – Videotest: Peugeot 307

Peugeot 307 2001-200

De Peugeot 307 was jarenlang één van de meest verkochte auto’s in Nederland. Ook als occasion zijn ze gewild en het aanbod is ruim.

Vergeleken met zijn voorganger (de 306) was de carrosserie hoger, de interieurruimte groter, maar het onderstel was ook harder. “Duits” hard wellicht zelfs, het typische Franse comfort leek ver te zoeken, maar dat deerde de kopers niet.

De hatchback verscheen in 2001 als eerste en niet lang daarna was de SW leverbaar. Twee jaar later werd de 307 CC geïntroduceerd. In 2005 volgde er een facelift voor alle modellen, waarna eind 2007 de hatchback werd opgevolgd door de 308. De 307 SW werd opgevolgd in 2008, de 307 CC pas in 2009. Het aanbod van motoren is prima, maar de 1.4 versies zijn wat underpowered voor een auto als een 307 en zijn dus geen aanrader.

Aanbod occasions

Op AutoScout24 zijn ruim 1500 exemplaren van de tweedehands Peugeot 307 te vinden.

20% heeft een dieselmotor, bijna 5% heeft een LPG installatie.

11,5% heeft een automatische versnellingsbak.

Ruim 11% heeft een navigatiesysteem.

Panorama daken komen veel voor, navigatiesystemen minder vaak.

Prijzen beginnen bij 1.500 euro, maar spaar liever wat door.

Pluspunten

Ruimte.

Heel ruim aanbod aan occassions.

Zuinige motoren.

Aandachtspunten

De 307 scoorde zeker de eerste jaren ronduit slecht in de statistieken, maar er zijn daarentegen ook diverse berijders die weinig tot geen problemen met hun 307 kenden. Vermijd auto's die veel eigenaren hebben gehad die de 307 allemaal relatief kort reden. Er zullen redenen zijn dat ze zo snel afscheid namen.

De elektronica kan een groot issue zijn, vooral bij de zogenaamde fase 1 auto's. Het kan leiden tot uitval van de hendels achter het stuur, startproblemen, onderhoudsindicator die een eigen leven gaat leiden, tripcomputers die uitvallen etc etc. Vanaf 2005 kwam de fase 1.5, die te herkennen is aan de gescheiden airco. Vanaf dan zijn problemen met elektronica grotendeels opgelost.

Een deel van de elektronica problemen wordt veroorzaakt doordat vocht kan binnendringen in de kast waarin de zekeringen en de centrale computer zitten. Droog maken kan helpen, maar helaas niet altijd.

De gescheiden airco (van fase 1.5 en de facelift modellen) mist een temperatuur sensor in het interieur en is dus verre van accuraat. Handmatig bijregelen is de enige oplossing.

Automatische versnellingsbakken hebben slechte reputatie.

1.6 HDi lijdt onder een (te) krappe carterinhoud, die i.c.m. de EGR (-> roet in olie) en de turbohitte nog wel eens wil leiden tot een gesneuvelde turbo's en soms zelfs motoren. Oliebeurten dus niet oprekken, liever tijdig verversen. Let dus op een goede onderhoudshistorie.

Uitvallen stuurbekrachtiging als auto (erg) warm is.

Rempedalen kunnen afbreken.

Eerste serie 307 heeft vaak ABS storingen veroorzaakt door roestvorming tussen ABS sensor en het pasvlak. Reinigen lost het probleem meestal op.

Dual mass vliegwielen en koppelingen bij diesels geven vaak de geest.

please enter article here...

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Review Peugeot 3008 Hybrid4

Autotests · Peugeot

Review Peugeot 508 HYbrid

Autotests · Peugeot

Review: Peugeot 2008

Autotests · Peugeot
Ontdek meer