Aprilia RS 50 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Aprilia RS 50

De RS 50 is een brommer van Aprilia. Aprilia is een Italiaans bedrijf dat vlakbij Venetië gevestigd is. Het bedrijf begon oorspronkelijk als fietsfabriekje, maar groeide door de jaren heen uit tot een wereldbedrijf. Eerst verschenen er scooters, waarna men verder ging ontwikkelen en er ook motorfietsen gebouwd werden. Over het algemeen genomen kun je zeggen dat Aprilia altijd al betrokken is geweest bij de motorsport. Het was de eerste fabrikant die een geregelde katalysator en later ook het goed functionerende ABS-systeem aanbood.

Aprilia raakte in financiële moeilijkheden omdat het bedrijf al zijn gangbare motorfietsen met een V2-Rotax motor uitrustte. Deze motoren waren erg duur en zorgden voor enorme kosten. Ze werden niet goed ontvangen door de consumenten en daardoor leed het imago van Aprilia grote schade. In 2004 werd het bedrijf overgenomen door Piaggio en sindsdien hoort het weer tot de grote motorfietsbedrijven.

Aprilia RS 50: een brommer met een cilinderinhoud van 50 cc

De RS 50 is een zeer geliefde brommer onder beginnende rijders. Hoewel hij een cilinderinhoud van slechts 50 cc heeft, ziet hij er snel en dynamisch uit. De Aprilia RS 50 overtuigt dankzij zijn verschijning. Hij ziet er bijna hetzelfde uit als de Aprilia RS 125, hij heeft namelijk een erg aerodynamische vormgeving. Alleen het helmvak ontbreekt. De cockpit geeft alle belangrijke elementen weer, zoals het toerental, de snelheid en de temperatuur. De RS 50 ziet er eigenlijk krachtiger uit dan hij is.

Zijn rijeigenschappen zijn uitstekend en het nemen van bochten doet hij prima. De RS 50 heeft ook bij regen grip op de weg en ook de remmen doen goed hun werk. Een manco is hier natuurlijk de prijs. De aanschafkosten zijn relatief hoog voor een brommer van 50 cc. Reserveonderdelen zijn soms moeilijk verkrijgbaar of hebben een lange levertijd. Voor een deel zijn ze ook duur. Wanneer je de Aprilia RS 50 tweedehands koopt, moet je erop letten dat er niet teveel aan de brommer gewijzigd of getuned is.