BMW F 650 motoren te koop: tweedehands en nieuw

BMW F 650

De BMW F 650; dé ideale motor voor beginners! Voor beginnende motorrijders en de zogenaamde heropstappers is de BMW F 650 een uitstekende keuze. BMW heeft vanaf 1989 steeds al gewerkt aan een fraai assortiment zogenaamde ‘opstapmotoren’ die geschikt waren voor het opdoen van rijervaring. In de loop der jaren passeerden veel verschillende succesvolle modellen de revue waaronder bijvoorbeeld de superlichte K 75 die tegenwoordig niet meer geproduceerd wordt. In september 1993 werd de eerste BMW F 650 gepresenteerd op de IAA en vanaf november was het model te koop voor de startende motorrijder en andere fans. BMW zelf gaf de BMW F 650 de bijnaam: “Funduro”, een combinatie van Fun en Enduro, nadat aanvankelijk gedacht werd aan de bijnaam “Fun Bike”. Deze benaming viel echter af omdat het model een echte toermotorfiets was.

Fraai ontwerp en aansprekende techniek!

De motor werd ontworpen door de Britse Martin Longmore die met de BMW F 650 zelfs meerdere belangrijke ontwerpprijzen in de wacht wist te slepen. Longmore was onder andere verantwoordelijk voor het op de achtervork geplaatste spatscherm waarmee voldaan werd aan de eisen van de Duitse wetgeving door het achterspatbord kort te houden. De BMW F 650 is een krachtige vierklepper en een zuinige éénpitter die pas om de 10.000km aan een servicebeurt toe is. Het benzineverbruik komt vrijwel nooit onder de 1:19, een eigenschap die de BMW F 650 nog aantrekkelijker maakt.

Comfortabel op stap met de BMW F 650!

De comfortabele zit maakt van deze motorfiets een plezierige toermotor voor berijders die graag lange afstanden rijden. Toertochten en lange vakantieritten doorstaat de BMW F 650 probleemloos. De motor is niet hoog, zodat kleinere berijders ook prima met hun benen bij de grond kunnen. Het zwaartepunt ligt vrij laag zodat de motor gemakkelijk rechtop kan worden gehouden wat bijvoorbeeld een groot pluspunt is bij het stoppen voor een rood stoplicht. Startende berijders hebben aan de BMW F 650 een goede, betrouwbare en eenvoudig te besturen motorfiets in het toermotorensegment die bijzonder zuinig is qua onderhoud en brandstofverbruik tijdens de vele comfortabele kilometers die je met dit model kunt maken.