BMW G 650 motoren te koop: tweedehands en nieuw

BMW G 650

BMW G 650: echte allrounder voor op weg en in woon- werkverkeer

Rijcomfort en trekkracht. Een allrounder in hart en nieren maar tegelijkertijd een avonturier. De BMW G 650 is een motorbike die zich prettig voelt op veel ondergronden. Zowel op de snelweg als op smallere landwegen kan deze Duitse motor goed uit de voeten. Maar ook op onverhard terrein staat deze krachtpatser zijn mannetje. Voeg daarbij het stoere uiterlijk, met wielen met een opvallend profiel en je hebt een van de populairste motorseries van de Duitse fabrikant te pakken.

BMW G 650 met drie modellen op de markt

De BMW G 650 heeft een avontuurlijk imago. Deze uitstraling stamt voort uit de successen die de BMW GS-serie boekte sinds de introductie. Deze Duitse motoren veroverde prijzen tijdens Duitse motorwedstrijden en schreef de Dakar-ralley op zijn naam. Door deze sportieve successen won de de BMW-GS ook bij de motorliefhebbers aan populariteit. Als je de eigenschappen en het rijcomfort opsomt, is deze populariteit ook begrijpelijk. Dit type produceerde BMW van 2006 tot 2009. Drie modellen kwamen onder de namen G 650 Xchallenge, G 650 Xmoto en G 650 Xcountry op de markt.

Bike voor ervaren en beginnende toerrijders

Niet alleen qua rijprestaties is de BMW G 650 een allrounder. Doordat de motor makkelijk te besturen is, stabiel op de weg ligt en een gematigd motorblok heeft is de BMW G 650 ook een prima bike voor de beginnende motorrijder. Daarbij ook qua gebruik Multi inzetbaar. De BMW G 650 voelt zich prettig op landelijke weggetjes in Frankrijk en Italië en is dus geschikt als toerfiets. Maar ook in het woon, en werkverkeer kan de Duitse avonturier goed uit de voeten. Daarbij beweegt de BMW G 650 zich ook graag offroad.

Door de betrouwbaar sterke chassis en goede vering is deze bike goed hanteerbaar op onverhard terrein. Doordat het een lichtgewicht motor is en dus makkelijk te besturen, is de BMW G 650 voor zowel een beginnende als ervaren rijder die op zoek is naar avontuur, een goede keuze. De ´looks´, een rechte zitpositie en slanke postuur, geven deze motor nog dat extra avontuurlijke tintje.