Harley-Davidson Softail motoren te koop: tweedehands en nieuw

Harley-Davidson Softail

Harley-Davidson Softail, klassieker met comfort

Dit is een icoon van Amerikaanse motorstijl. Een Harley Davidson ademt de sfeer uit van lange roadtrips de ondergaande zon en het avontuur tegemoet. Bij de Softail modellen wordt deze droom gecombineerd met een comfortabele werkelijkheid. Harley Davidson is vooral populair door het krachtige klassiek design en de softail serie is hier een goed voorbeeld van. Het twincam moterblok, de originele lakkleuren maar ook de luxe easy going stijl waarmee de rijder op de motor zit, maken de bike tot een icoon. De Harley-Davidson Softail is een echte klassieker onder de motors met meer rijcomfort.

Motor met naam en geschiedenis

Bij de Softail zit de achtervering onder het frame verborgen. Zo heeft de motor het uiterlijk van een hardtail maar de comfort van een motor met achtervering. Het idee voor de Softail is in de jaren 70 ontwikkeld en door Harley Davidson begin jaren 80 in productie gebracht. De Softails hebben de laagste zadelhoogte in de markt. Deze klassieker wordt telkens opnieuw voorzien van nieuwe uitvindingen.

De Softail in verschillende uitvoeringen

In 1984 was de introductie van de eerste Softail. Van deze tijd zijn de Heritage uitvoering, helemaal in retro stijl, en de Spring Softail. De Fat Boy is uit de jaren 90. De Bad Boy, Deuce, Standard, Night Train zijn ook jaren 90 modellen die tot in de jaren 2000 werden geproduceerd. De Standard en Fat Boy zijn nog steeds in productie. In 2001 is het revolutionblok geïntroduceerd. Dit is een door vloeistof gekoeld twinmotorblok. Deluxe, Custom, Cross Bones, Rocker en Rocker C, Fat Boy Lo, Blackline, zijn vanaf 2000 geproduceerde modellen. De Softail Slim en de Break Out zijn het recentst ontwikkeld. De modellen zijn voor verschillend motorgebruik geschikt. De Fat Boy is bijvoorbeeld een echte cruiser. Al de Softail bikes zijn echter, zoals alle Harley bikes, echte bikes voor ‘on the road’. Een echte Harley is niet om alleen ergens te komen maar om het avontuur te ervaren in de reis ernaar toe. De Softail is hier geen uitzondering op.