Honda CB 500 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Honda CB 500

Een motorfiets voor woon-werkverkeer en om te cruisen. De Honda CB 500 is een motorfiets zonder stroomlijnkuip die zowel geschikt is voor woon-werkverkeer als om ontspannen te cruisen. Het eerste model CB 500 werd in 1993 op de markt gebracht en kreeg tot 2003 diverse navolgers. In 2013 werd een compleet nieuwe versie van de Honda CB 500 gelanceerd. Een wendbare motor die koning in de bochten is. De Honda CB 500 heeft een watergekoelde 471 cc twin-motor die een vermogen van 48 pk levert. De motor heeft een topsnelheid van 190 km/u en reageert gelijkmatig op het gas. Pas bij een hoog toerental wordt de toename van het koppel licht merkbaar. De Honda onderscheidt zich door de wendbaarheid op de weg en stabiliteit in de bochten.

Licht en soepel

De motorfiets stuurt licht en soepel, ook bij krappe bochten. De Honda CB 500 heeft een goede vering, de remmen zijn standaard voorzien van ABS en werken zeer goed. Een lage opstap, digitaal dashboard en uitzonderlijke spiegels. De Honda CB 500 heeft een lage opstap. Ook motorrijders met een klein postuur komen gemakkelijk met hun voeten bij de grond. Het digitale dashboard is overzichtelijk en helder. Er is een kilometer- en dagteller, snelheidsmeter, toerenteller, brandstofmeter en klok. Bij contact maken worden alle controlelampjes verlicht. De grote, rechthoekige spiegels bieden een uitstekend zicht. De dodemansknop, startknop en alarmlichtenknop bevinden zich aan de rechterzijde. Links zit de knop voor de knipperlichten, grootlicht, seinen en de claxon.

Een allround motor voor korte en langere ritten

De Honda CB 500 is net als de concurrent Suzuki 500 GS en de grote broer Honda NC 700 een allround motor die zowel voor de dagelijkse ritten als voor de vakantierit gebruikt kan worden. Het is een veilige en voorspelbare motorfiets die comfortabel rijden waarmaakt en koning is in het bochtenwerk. De meest gebruikte motorfiets bij rijscholen. De handzame Honda CB 500 is door de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak vooral geliefd bij beginnende motorrijders, maar valt ook in de smaak bij motorrijders die gerieflijk en rustig willen toeren. Vele rijscholen maken gebruik van deze motorfiets. De Honda CB 500 is een bijzonder zuinige motor die door de uitstekende handling menig zwaardere motor er in de bochten uit rijdt.