Honda CB 600 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Honda CB 600

De Honda CB 600 is een sterk allround model van Honda. Deze motorfiets kent een grote schare fans en is niet speciaal verbonden aan een bepaalde leeftijdsgroep. In Europa en Brazilië wordt vaak de aanduiding ‘Hornet’ aan de naam toegevoegd. Vitaal model door prima upgrades De Honda CB 600 werd in 1998 geïntroduceerd. Deze machine wordt aangedreven door een krachtbron van 599 cc, met 4 cilinders in lijn. Het frame van de Honda CB 600 is van het type standaard of naked bike. De berijder zit dus rechtop in een ontspannen houding zonder voorover of achterover te hoeven leunen. De Honda CB 600 is geveerd met een telescopische voorvork en heeft 6 versnellingen. Het remsysteem bestaat uit een dual disk in het voorwiel en een single disk in het achterwiel. In 2000 kreeg de Honda CB 600 een upgrade. Het voorwiel werd vergroot naar 17 inch, wat leidde tot een betere stabiliteit in de bochten. Bovendien werd de remkracht in het voorwiel verbeterd.

Sportief zonder fratsen

De Honda CB 600 is duidelijk een sport georiënteerd model zonder al te veel poespas. In 2003 werd de motorfiets uitgerust met een grotere benzinetank en kreeg de Honda CB 600 een iets fellere styling. In 2004 introduceerde Honda het model ook op de Amerikaanse en Canadese markt. Om in die markten geen aanvaring te krijgen met benamingen van motormerk AMC, gaf Honda hier de naam ‘Honda 599’ aan zijn motorfiets mee. In 2006 kreeg de Honda CB 600 een gemoderniseerd instrumentenpaneel en een verbeterde voorvork.

Belangrijke update

De grote revisie van het type kwam in 2007. Er werd toen onder andere een motor onder deze Honda gehangen met een uitgangsvermogen van 76 kW. Motorfiets met veelzijdig temperament. De Honda CB 600 is een motorfiets met twee gezichten. Hij is uiterst geschikt voor in de stad en voor rustige buitenritten. Maar bij het opentrekken van het gas komt zijn race allure overduidelijk tevoorschijn. Het naked frame van de Honda CB 600 is uiterst populair. Zo lijken ook de Suzuki Gladius en Kawasaki ER 6 hier rechtstreeks van afgeleid. Met dit model van Honda is rijden plezierig onder alle omstandigheden!