Honda CRF 250 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Honda CRF 250

Een allroad crossmotor voor verhard en onverhard terrein. Met de Honda CRF 250 liet de Japanse motorfabrikant in 2004 een vernieuwende wind door motorland waaien. De 250 cc crossmotor heeft de kwaliteiten om hard te rijden over verharde wegen en te crossen over onverhard terrein. De roodgekleurde Honda CRF 250 volgde op de eerdere introductie van de Honda CRF 450 R. De CRF-lijn is een waardige opvolger van de Honda XL-lijn die eind jaren 70 furore maakte.

Een motorfiets met veel vermogen en een hoog toerental

De Honda CRF 250 wordt aangedreven door een vloeistof gekoelde 4-takt eencilinder motor met veel vermogen in het lage en medium toerenbereik. In het ontwerp van deze Honda-motor is innovatieve Formule I-technologie gebruikt. De motor heeft een hoog toerental. De oorspronkelijke raceversie had geen overbodige accessoires als verlichting en een elektrische start. Latere versies werden wel uitgerust met elektrische start, verlichting, grotere brandstoftanks en uitlaat tuning voor meer koppel bij lage toeren.

Een lichtgewicht motor met stevige grip

In 2012 werd een compleet vernieuwde Honda CRF 250 L gelanceerd. In april 2013 volgde de Honda CRF M, met een herziene ophanging, verbeterde voorrem en 17 inch wielen met bredere terreinbanden. Het nieuwe frame geeft deze wendbare lichtgewicht motor (nog geen 10 kg) zeer goede rijeigenschappen. Het voorwiel heeft een stevige grip op de ondergrond, de motor blijft ook bij hoge snelheid in de bochten stabiel en betrouwbaar. De nieuwe achtervering en schokdemper zorgen respectievelijk voor een verbeterde tractie en schokabsorptie.

De Honda CRF 250 wint het qua vermogen van de meeste concurrenten.

De Honda CRF 250 produceerde bij introductie de meeste pk’s (38,4) in de 250 cc 4-takt klasse. De concurrentie zat achter ook niet stil. Kawasaki kwam in 2012 met de KX 250 F met brandstofinjectie die bijna 40 pk’s haalde. De Honda CRF 250 verslaat de concurrenten Suzuki RM-Z 250, Husqvarna TC 250 en Yamaha YZ 250 op het gebied van motorvermogen en rijkwaliteit.

Een crossmotor met een bijzondere wendbaarheid en handling

De Honda CRF 250 is een crossmotor met een laag gewicht (iets meer dan 100 kg), bijzondere wendbaarheid en soepele handling die bij menig motorliefhebber in de smaak valt.