Honda NC 700 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Honda NC 700

Honda levert al vele jaren motoren van topkwaliteit. Ook met de Honda NC 700 worden we zeker niet teleurgesteld. Een praktische, complete en stijlvolle motor. Zéér geschikt voor beginnende of niet frequente motorrijders. De Honda NC 700 is stijlvol afgewerkt, zoals we dat inmiddels gewend zijn van Honda. Met zijn aantrekkelijke kostprijs en lage verbruik (1 op 28) is de Honda NC 700 een prima alternatief voor gezinnen die liever geen tweede auto willen aanschaffen of forensen die de file zat zijn. Een motor zonder toeters en bellen, minder geschikt voor lange toertochten of zeer hoge snelheden, maar uitstekend geschikt voor het Nederlandse verkeer.

Eenvoud is troef

Wat met name beginnende motorrijders zal aanspreken is de eenvoud van de Honda NC 700. Een eenvoudig dashboard, een monoveer die op voorspanning te verstellen is en geen UPSD maar een gewone telescoop. Dat maakt de Honda NC 700, met zijn 700cc motor, ook prijstechnisch aantrekkelijk voor veel minder frequente rijders. Wie toch iets meer luxe wil kan bij de extra opties kiezen voor onder meer een middenbok en een 12-volt plug-in. Verder valt op dat de Honda NC 700 ergonomisch goed in elkaar zit. De relatief lage zithoogte vormt overigens ook voor langere mensen geen belemmering om er prettig mee te kunnen rijden. Dat terwijl kleinere motorrijders met deze motor probleemloos de voeten aan de grond kunnen zetten.

Rijeigenschappen

Kenmerkend voor de Honda NC 700 is dat hij van niets te weinig en ook van niets te veel heeft. Dat kenmerkt ook het rijgedrag. De rijder profiteert volop van de algemene voordelen van een motor, die zich in het Nederlandse verkeer goed doen gelden. Bij stoplichten laat de Honda NC 700 het overige verkeer vlot achter zich en door zijn bescheiden omvang hoeft geen enkele rijder zich onzeker te voelen wanneer hij zich tussen twee rijen verkeer door wurmt. De wendbaarheid is op zich prima, al stelt de draaicirkel allicht nog wat teleur. Het remsysteem gecombineerd met ABS is voor motorrijders natuurlijk extra belangrijk. Het biedt in bochten en bij gladdere omstandigheden goede bescherming.