Honda Varadero motoren te koop: tweedehands en nieuw

Honda Varadero

Honda is een multinationaal bedrijf dat auto’s en motoren produceert. Een bekend motormodel dat gemaakt is door dit Japanse bedrijf, is de Honda Varadero. De eerste versie van dit model werd gemaakt in 1998. Tegenwoordig zijn er verschillende versies van de Honda Varadero op de markt. De bekendste versie is de Honda XL1000V Varadero met een cilinderinhoud van 996 cc. Naast dit model is er een kleinere dual-sport versie op de markt gebracht, namelijk de Honda XL125V Varadero.

Een 1000 cc allroad motor

De Honda Varadero is een echte allroad motor die het prima doet op gladde snelwegen, maar bijvoorbeeld ook in straten met klinkers. De motor weegt zo’n 250 kilogram en dat maakt de Honda Varadero een stabiele motor. Het meeste gewicht van de motor zit aan de voorkant, die daarom zo’n 93 centimeter breed is. Dit hoeft geen nadeel te zijn voor ritjes in de stad of filerijden. Als de voorkant van de motor ergens langs kan, dan kan de rest van de motor dat ook. De Honda Varadero is desondanks het meest geschikt om als toermotor te fungeren. Lange afstanden op de snelweg en hellingen zijn namelijk de specialiteit van de Honda Varadero. Om de motor compleet te maken als reismotor, zijn er verschillende accessoires te kiezen. Zijkoffers, topkoffer en handvatverwarming behoren tot de mogelijkheden.

Het grootste pluspunt van de Honda Varadero is haar comfort

Het zadel is namelijk breed en comfortabel voor zowel de bestuurder als de passagier. De Honda Varadero is voorzien van een goed werkend CBS-systeem (een gecombineerd ABS-systeem). Dit systeem draagt bij aan de veiligheid van de motor. De maximum snelheid van de Honda Varadero is 200 km/u en het vermogen is zo’n 94 pk. De Varadero beschikt over een 6-versnellingsbak die soepel schakelt.

Het submodel Honda XL125 Varadero

Dit sportmodel is de kleinere versie van de 1000cc. De XL125 versie is even breed, maar met 152 kilogram een stuk lichter dan de XL1000. Deze motor is voornamelijk geschikt voor off-road gebruik. De Honda Varadero met 125 cc doet het dan ook goed op zandpaden en in krappe bochten.