Honda VTR 1000 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Honda VTR 1000

Een veelzijdige en veilige motorfiets voor de sportieve rijder. De Honda VTR 1000 is een motorfiets voor de sportieve rijder. De Honda-motor staat ook wel bekend als Super Hawk en Firestorm. Het is een allround motor met een scherpe handling die bijna geen zwakke plekken kent. De Honda VTR 1000 superbike is stabiel bij zeer hoge snelheden en manoeuvreert ook gemakkelijk bij lage snelheid op drukkere stadswegen.

De Honda VTR 1000 is in de loop der jaren steeds verder verbeterd

De Honda VTR 1000 werd in 1997 geïntroduceerd met een geheel nieuwe twin V-motor. In de loop der jaren werden door de Japanse motorproducent steeds nieuwe verbeteringen aangebracht. De tankinhoud werd verhoogd naar 19 liter, wat een rijbereik van circa 250 kilometer geeft. De motor werd onder meer voorzien van een nieuwe voorvork, zwarte wielen, een startonderbreker en een dashboard met LCD-display, met duidelijke indicatoren voor het brandstofniveau, een kilometer- en rittenteller, motortemperatuur en een klokje.

Een superbike met een hoge topsnelheid en uitstekende remmen

De 996 cc motor van de Honda VTR 1000 heeft een vermogen van 109 pk. De Honda VTR 1000 bereikt een topsnelheid van ruim 230 km/u. De motor heeft 6 versnellingen. De remmen zijn uitmuntend, deze reageren al op minimale input van de rijder. De zitting is hard maar comfortabel en garandeert een rechte zitpositie. De kuip biedt goede bescherming tegen de weerselementen. De Honda VTR 1000 is uitgerust met extra’s als verwarmde handgrepen, bagageopslag en een achterspatbord.

Een voordelige keuze binnen het 1000 cc segment

De Honda VTR 1000 superbike is in zijn segment een echte prijspakker. De prestaties zijn vergelijkbaar met concurrenten als de Suzuki SV 1000, Aprilia Mille R en Ducati 996 SPS. Deze Honda-motor geeft bij hoge snelheden geen krimp. De slanke motor belooft een comfortabele zithouding en goede schokdemping.

Een betrouwbare allround motor die trouwe fans heeft

De Honda VTR 1000 is een stijlvolle en stevige motorfiets, die nog wel eens onderschat wordt. Degenen die zich in de kwaliteiten van deze veelzijdige motor hebben verdiept, blijven trouwe fans. De motor is verkrijgbaar in de kleuren geel, zwart, oranje, zilvergrijs, rood en blauw.