Kymco Agility 50 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Kymco Agility 50

Kymco Agility 50: elegant en toch stoer

Een tweedehands Kymco Agility 50 voelt door het rijgemak als nieuw. Het Taiwanese bedrijf Kymco heeft een zeer goede naam wat betreft de productie van gemotoriseerde tweewielers. Bovendien kunt u er terecht voor diverse modellen, soorten en kleuren. Zodoende is er voor elke scooterliefhebber een mooi exemplaar. De prijzen van de Kymco scooters lopen behoorlijk uiteen. Met een tweedehands motor bent u namelijk verzekerd van hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Zo voelt het nog fijner om mooie ritjes te maken door stad en platteland.

Geschiedenis

Het bedrijf Kymco produceerde de Kymco Agility 50 tussen 2009 en 2012. Kopers hadden de keuze tussen twee varianten: 50 cc en 125 cc. Een voordeel van de Agility 50 is dat u gemakkelijk een passagier mee kunt nemen. Wanneer u op zoek bent naar een tweedehands scooter met genoeg ruimte is het dus een goede keus. De Agility 50 scooter komt voort uit een groot aantal modellen die sinds 1992 zijn geproduceerd door Kymco. Het bedrijf ontstond in 1963 onder de naam Kwang Yang Motor Co. Destijds maakte het motoronderdelen voor Honda. Pas in 1992 begon het bedrijf zelf scooters te ontwerpen onder de naam Kymco. De naam is ontstaan uit de initialen van Kwang Yang Motor Co (KYM). De beslissing om zelf scooters te produceren bleek een groot succes. Vanaf 2000 veroverde Kymco de Amerikaanse markt met diverse scootermodellen. Zo werden er duizenden exemplaren van de Kymco ZX 50, Filly 50 en People 50 verkocht. De scooters hadden hun populariteit onder andere te danken aan de grote wielen. Daarmee is het bijzonder fijn rijden in het verkeer. Daarnaast zien zowel de Agility 50 als haar voorgangers er bijzonder sportief uit. Zo bevatten ze sterke viertaktmotoren en grote wielen.

Uiterlijk

De scooters van Kymco zijn door de jaren heen op bepaalde vlakken van uiterlijk veranderd. Zo maakte de Kymco ZX50 bij de introductie enkele jaren geleden veel indruk dankzij de grote banden en de tweetaktmotor. Ook de Kymco Agility 50 heeft grote banden, omdat deze veel stabiliteit creëren. De wielen zijn 16 inch en hebben een schijfrem voortaan. Door dit onderdeel vooraan te plaatsen heeft de scooter namelijk meer vermogen. Daarnaast heeft de Agility 50 een elegant uiterlijk gekregen door een aangepast en kleiner instrumentenbord. Oudere modellen van Kymco hebben een tweetaktmotor. Daardoor konden gebruikers lange ritten maken op de scooter. Dit onderdeel is sinds de Filly 50 scooter echter vervangen door een viertakt motor. Recente modellen, waaronder de Kymco Agility 50, zijn op deze manier energiezuiniger. Daar staat wel tegenover dat ze iets minder kracht hebben. Diverse aanpassingen hebben de veiligheid en behendigheid van de Agility 50 vergroot.

Technische specificaties

De Kymco Agility 50 ziet er dankzij het kleine instrumentenbord elegant uit en dankzij de grote wielen toch stoer. Geen enkele andere tweedehands scooter combineert twee stijlen zo goed met elkaar. Kleuren als zwart of bruin geven de scooter bovendien een robuust uiterlijk. Tegenwoordig wordt energiezuinigheid erg belangrijk gevonden. De Agility 50 voldoet aan alle strenge milieu-eisen van vandaag. Zo bevat de scooter een 50 cc viertaktmotor met een verbruik dat lager ligt dan 4 liter. Daarnaast bevat het een hydraulische schrijfrem met een diameter van ongeveer 180 mm. De scooter is bovendien luchtgekoeld, om het milieu zo min mogelijk te belasten. Dit is slechts een van de vele voordelen van de Agility 50. Zo rijdt de scooter zeer fijn dankzij de aluminium velgen van 10 inch. Deze zorgen ervoor dat de scooter zeer wendbaar is. Dit is een groot voordeel wanneer u wilt rijden in een grote stad. Bijzonder fijn is dat deze hoogwaardige scooter tweedehands tegen een mooie prijs verkrijgbaar is.

Andere varianten

Kymco heeft diverse andere varianten van de Agility 50 op de markt gebracht. Zo is de Kymco Agility Naked Renouvo bijzonder populair onder weggebruikers. Het heeft namelijk een stoer design met grote wielen en koplampen. Bovendien is de scooter niet ontzettend hoog, waardoor ook kleinere personen er op kunnen rijden. Een ander populair exemplaar van Kymco is de Dink 4T. Deze vrij zware scooter is ideaal voor een ritje door de stad. Het heeft namelijk een ruim zadel en handige voetsteunen. Ook de voetenplank zorgt ervoor dat u zich altijd comfortabel kunt verplaatsen.