Suzuki Burgman 650 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Suzuki Burgman 650

De koning van de maxiscooters De in 2004 op de markt geïntroduceerde Suzuki Burgman 650 is de koning van de maxiscooters. De motorscooter is dankzij het enorme vermogen en de comfortabele rijeigenschappen populair bij vele toerrijders. Executive opvolger van het standaardmodel Suzuki Burgman 650. In tegenstelling tot de meeste scooters heeft de Suzuki Burgman 650 een parallelle twin-motor. Het standaardmodel van deze Japanse auto- en motorfabrikant kreeg in 2007 een opvolger met de Executive. Dit type Suzuki Burgman werd voorzien van diverse fraaie toevoegingen: een ABS-systeem, halfautomatische versnellingsbak, 500 watt wisselstroomgenerator, elektrische voorruit en inklapbare spiegels.

In 2013 een herziene versie gepresenteerd

In 2013 lanceerde Suzuki een herziene versie van de Suzuki Burgman 650. Het frame bleef vertrouwd, maar de motor kreeg kleine verfijningen. De grootste innovatie was een efficiëntere transmissie, met een 15% lager brandstofverbruik. Het nieuwe ABS-systeem maakt gebruik van zwevende remschijven en weegt slechts de helft van het vorige systeem. Het slankere ontwerp van de Suzuki Burgman 650 zorgt voor een frisse en sportieve look. Het instrumentarium is ook vernieuwd en bevat een mix van analoge en digitale functies.

Een forse motorscooter met veel opslag

De Suzuki Burgman 650 beschikt over ruim voldoende opslag, vergelijkbaar met de kleinere 400 cc Burgman. Er bevindt zich een enorme ruimte onder het zadel (15 liter), met daarnaast enkele kaartenbakken in het dashboard. Onder de stoel is voldoende plek om twee helmen op te bergen. Deze Suzuki-scooter is uitgerust met een midden- en zijstandaard. De Suzuki Burgman 650 is een redelijk forse motorscooter met een prima wegligging. Absoluut niet te groot voor toerrijden, maar even wennen voor een motorrijder die een 150 cc gewend is.

Een aantrekkelijke motor voor toerrijden

In de loop der jaren zijn er diverse concurrenten van de Suzuki Burgman 650 gekomen en gegaan. Denk aan de Yamaha TMAX, Piaggio X9 500 en Kymco’s Xciting 500. De Suzuki Burgman 650 strijd echter samen met de Honda Silver Wing om de kroon van de meest rijkelijk uitgeruste wegmotorscooter. De Burgman 650 is ontworpen als equivalent van de Suzuki Gold Wing. De motorscooter valt op door het fraaie ontwerp, hoeveelheid opslag, enorme kracht, lage brandstofverbruik en de gerieflijke rit. De Suzuki Burgman 650 is daarmee een aantrekkelijke motor voor ontspannen toerrijden over lange en korte afstanden.