Triumph Daytona motoren te koop: tweedehands en nieuw

Triumph Daytona

Triumph Daytona, Britse betrouwbaarheid

Motor om op te bouwen. Een motor die komt met vertrouwen. Het is het vertrouwen in een krachtige motor, een stevige constructie en inventief design: dat is de Triumph Daytona. Triumph is daarom klassieke Britse kwaliteit, de Daytona is dynamische snelheid. Deze sportmotorfiets is een overwinning op weg- en luchtweerstand.

Uniek met driecilinder motor

De Daytona is ontwikkeld na lancering van de TT600. Men wilde een moderne bike in het middengewicht van de supersportklasse ontwerpen met dichtere machinelijn. Het moest een voorbeeld van de traditionele Triumphwaarden worden, zoals hoogstaande kwaliteit, rijplezier en een perfecte rijbeleving. De ontwerpers kozen daarom met de Daytona onder andere om terug te gaan van een viercilinder motor naar een driecilinder motor. De Triumph ontwikkelde deze motor in samenwerking met Lotus. Voordeel is dat een driecilinder compacter en lichter is dan een viercilinder. Door verstuivers behoudt de motor met 3 cilinders snelheid en kracht.

Ontwikkeling in stijl en kwaliteit in comfort

In 2001 kwam de eerste Daytona uit, de 955i. Deze motor met 955 cilinderinhoud had een vermogen van 149 pk. In 2006 werd de productie van dit model gestaakt. Voor de 600 serie paste Triumph de chassis, de wielbasis en tank verder aan. Vanaf 2006 werd de 675 geproduceerd en vanaf 2011 kwam de 657R in productie. De 675 en de 675R hebben een vermogen van 128 pk. Met de ontwikkeling van de motor streeft Triumph elke keer opnieuw naar meer koppel, betere acceleratie en daardoor meer vermogen. De twin-tube schokbrekers van Öhlins zorgen voor rijcomfort en consistente rijprestaties. Met de Brembo monoblocvoorremklauwen heeft de motor perfecte remveiligheid.

Voor het design van de 675 gingen de ontwerpers weer terug naar de klassieke modellen van de jaren 60 en het T595 model. Er werd gekozen voor meer vloeiende lijnen waar de dynamiek vanaf spat, in plaats van een hoekige agressieve vormgeving. Deze eigen vormgeving is een uniek en verklaard de populariteit van de bike. Dit zijn voorbeelden van de keuze voor kwaliteit die kenmerkend is voor Daytona. Want de Triumph wil Britse betrouwbaarheid zijn op twee wielen.