Vespa Primavera Touring motoren te koop: tweedehands en nieuw

Vespa Primavera Touring

Vespa Primavera Touring: een moderne scooter voor dagelijks gebruik

De Vespa Primavera Touring is een moderne scooter, ideaal voor dagelijks gebruik. Al in 1946 werd de eerste scooter gemaakt door Piaggio & Co. Van één enkel model, is Vespa uitgegroeid tot een groot bedrijf met een ruim aanbod Vespa's. Ze zijn eenvoudig te herkennen aan het design. Er wordt meestal gewerkt met opvallende kleuren en de motor wordt door een kap beschermd. De eerste Primavera maakte in 1968 zijn intrede. Het was direct een razend populaire scooter en werd tevens gezien als statussymbool. De Primavera was destijds gemakkelijk wendbaar, compact en had ook nog een klasse uitstraling door de mooie, strakke lijnen. Er is natuurlijk door de jaren veel veranderd aan de Primavera, maar deze scooter is nog even populair als toen. Ook op de tweedehands markt.

Luxe rijden op een tweedehands Vespa Primavera Touring

Vespa staat voor kwaliteit. Een tweedehands motor van Vespa geeft nog jaren rijplezier. De Vespa Primavera Touring is een stuk luxer dan zijn voorgangers. Een nieuw stalen koetswerk zorgt ervoor dat de scooter ook een stuk luxer oogt. Nog steeds het mooie design, maar meer met de tijd mee. Daarnaast zijn er aanpassingen gedaan om het rijden nog plezieriger te maken. Zo heeft de Touring vooraan een rekje, handig voor transport. En het ziet er ook mooi uit. Dit is net als het bagagerek een chromen rekje. Het bagagerek aan de achterkant van de scooter klapt automatisch in als deze niet wordt gebruikt. De Primavera Touring heeft een kort windscherm en een extra lang voetstuk. De medepassagier zit zo comfortabel op de scooter. Er is ook gewerkt aan de compactheid, waardoor de scooter een stuk stabieler is geworden. De wendbaarheid van de scooter maakt deze ideaal om gemakkelijk door een drukke stad te rijden. Het comfort van de Touring maakt dit model ideaal om lange stukken op te rijden. Het is een scooter die op alle situaties is voorbereid.

Betrouwbaar rijden door vooruitstrevende techniek

De Vespa Primavera Touring is voorzien van een elektronische snelheidsmeter. Zijn voorgangers hadden dit nog niet en de oudere snelheidsmeter ging in de praktijk snel stuk. Het motorblok van de Primavera Touring is zowel veilig als zuinig. Er is een mono-arm schokbreker aan het voorwiel bevestigd. Dit zorgt ervoor dat de scooter een stuk minder schokkerig rijdt en de bestuurder goed in balans blijft. De stalen buitenmantel in de voorrem geeft nog meer zekerheid en vertrouwen. Gesteld kan worden dat deze uitvoering er zowel qua uiterlijk als qua technologie op vooruit is gegaan.

Specificaties en bijzonderheden van de Primavera Touring

De Primavera Touring heeft een 50cc-motor en is luchtgekoeld. Het verbruik van de Touring is 1:40 ( 1 liter benzine op 40 kilometer) en de tankinhoud is 7 liter. Het is dus een scooter die niet alleen comfortabel rijdt, maar ook zuinig is. Vespa is een merk dat niet meer weg te denken is uit de scooter- en motorwereld. Koopt men een tweedehands Touring, dan weet men zeker dat deze altijd van waarde blijft. De Primavera Touring heeft meegespoten binnenkappen. Normaal moet hier een meerprijs voor worden betaald, nu zit dit bij de standaard uitvoering. De binnenkappen zijn gespoten in de carrosseriekleur. De Touring heeft led-verlichting achter en positieverlichting voor. Verder heeft de Touring een boordcomputer en 11 inch voor- en achterwielen.

Een tweedehands Vespa Primavera Touring kopen

Als tweedehands motor is de Touring een uitstekende keus. Het moderne model, de nieuwe toepassingen en vooruitstrevende techniek zorgen ervoor dat de scooter vele jaren mee kan. Ultiem rijcomfort voor zowel de bestuurder als de bijrijder, ideaal om spullen mee te vervoeren en een keuze uit diverse kleuren. Het zijn goede argumenten om de Vespa Primavera Touring te kopen. Er zijn er meer dan genoeg. Vespa is een merk dat zijn plek in de jaren veroverd heeft. Dit geeft de garantie dat het een kwalitatief goed product is. Net zoals voor andere Vespa's, kunnen er voor de Touring aparte accessoires worden gekocht. Deze Primavera Touring is er met een klein windscherm, maar er is de optie om een groot authentiek windscherm te kopen. Daarnaast kan men extra maatregelen treffen om de scooter te beveiligen. Ook hiervoor zijn ruim voldoende handige accessoires voor te vinden.