Yamaha XJ 6 Diversion motoren te koop tweedehands en nieuw

Yamaha XJ 6 Diversion

Een alleskunner voor ontspannen toerritten of dagelijks naar het werk De Yamaha XJ 6 Diversion is een alleskunner die rijplezier schenkt tijdens ontspannen toerritten of de dagelijkse ritjes van en naar het werk. De motor is voorzien van een aerodynamisch gevormde kuip die de rijder tegen alle weersomstandigheden beschermt. De Yamaha XJ 6 Diversion werd in 1992 geïntroduceerd en werd snel wereldwijd bekend, mede doordat deze in verscheidene landen als politiemotor werd gebruikt.

Een milieuvriendelijke motor met een laag brandstofverbruik

De Yamaha XJ 6 Diversion kan pronken met een watergekoelde 4-cilinder 598 cc motor met brandstofinjectie. Hierdoor is de motorrijder verzekerd van een laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot. De motor levert een vermogen van 61 pk met een hoge acceleratiekracht en is standaard voorzien van een gecombineerd rem- en antiblokkeersysteem. De dubbele uitlaat links- en rechtsachter is specifiek voor deze motor. Een lichtgewicht motorfiets met uitstekende wendbaarheid. Het lichtgewicht buizenframe en de telescopische voorvork zorgen voor een uitstekende wendbaarheid en handling, ook in de bochten en bij hoge snelheden.

Het voelt aan alsof een brommer in plaats van een motor wordt gereden

Het lage zwaartepunt van de Yamaha XJ 6 Diversion draagt bij aan gemakkelijk manoeuvreren op lage snelheden. De betrekkelijk lage zithoogte, lage gewicht en het bedieningsgemak, maken de Yamaha XJ 6 Diversion ook uitermate geschikt voor de kleinere motorliefhebber. De eerste Diversion versie werd in 1992 gelanceerd De Yamaha XJ 6 Diversion is een opvolger van de Yamaha XJ 600 S, die tussen 1984 en 1991 werd gefabriceerd. De eerste Diversion versie werd in 1992 gelanceerd, in de jaren daarna is de stroomlijning van de motor steeds verder verbeterd. De Yamaha kan goed concurreren met bijvoorbeeld de Suzuki Bandit 650, Honda CBF 600 of de Aprilia Shiver. De 2-cilinder Kawasaki ER 6f levert ook vergelijkbare prestaties. Een volwaardige allround motor die prima prestaties levert. De Yamaha XJ 6 Diversion is een volwaardige allround motor, die zowel geschikt is voor plezier- als werkritten. De moderne middenklasser levert prima prestaties. De stoere aanblik neemt bij menig motorrijder het laatste restje twijfel weg om deze topmotorfiets aan te schaffen.