Yamaha XJR 1300 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Yamaha XJR 1300

Een motorfiets die gemaakt is om te cruisen. De Yamaha XJR 1300 is gemaakt om te cruisen. De grote motorfiets is door de goede handling en manoeuvreerbaarheid zowel geschikt voor het rijden met lage snelheid door de stad als voor het toeren met hoge snelheid over de snelwegen. Ook in de bochten staat deze razendsnelle en betrouwbare motor zijn mannetje.

De Yamaha XJR 1300 is de opvolger van de XJR 1200

Het in 1999 geïntroduceerde model van de Japanse motorfabrikant baarde destijds opzien met een 1251 cc luchtgekoelde 4-takt motor met 4 kleppen per cilinder. Een jaar later kwam het eerste 1300 SP sportmodel op de markt. Sinds 2002 wordt nog maar één model XJR 1300 geleverd. De motorfiets kreeg een vernieuwd tankdesign en grotere carburateurs, achterrem en uitlaatcollector. Later kwamen er nieuwe, zwevende remschijven, een verbeterde remcilinder en een instrumentenpanel met duidelijk display. De katalysator in de uitlaat zorgt voor minder milieu-uitstoot.

Een groot vermogen en hoge topsnelheid

In 2006 werd de 4-cilinder Yamaha XJR 1300 voorzien van een elektrische startonderbreking. Het motorblok kreeg een jaar later elektronische brandstofinjectie. De voorvork werd instelbaar. De Yamaha XJR 1300 heeft een maximaal vermogen van 98 pk. Als de weg vrij is, kan een snelheid tot 240 km/u worden gehaald. De Yamaha heeft tegenwoordig twee ronde achterlichten en witte knipperlichten. De nieuwere modellen kregen, afgezien van een regelbare achtervering, vooral cosmetische aanpassingen.

Een motorfiets met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

De Yamaha XJR 1300 heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De motorfiets heeft in de Honda CB 1300 en Kawasaki ZRX 1200 enkele van zijn belangrijkste concurrenten. De Yamaha onderscheidt zich door zijn vermogen, de styling met diepglanzend chroom en de innovatieve technologie. De royale 21 liter brandstoftank zorgt voor een fors toerbereik van meer dan 350 kilometer. Ondanks het ontbreken van een scherm, is er sprake van verwaarloosbare rijwind.

Een stoere krachtpatser die uitstekende prestaties levert

De Yamaha XJR 1300 is een stoere krachtpatser, die uitstekende prestaties koppelt aan een onweerstaanbare uitstraling. Deze Yamaha is een echte klassieker die bij vele motorliefhebbers in de smaak valt.