Yamaha FZ 8 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Yamaha FZ 8

Yamaha is een Japans bedrijf dat sinds 1955 motoren en andere voertuigen produceert. De Yamaha FZ is al jaren een populaire allround motor van dit merk. Sinds 2010 is de Yamaha FZ 8 op de markt, voorzien van een cilinderinhoud van 800cc. De voorganger van de FZ 8 was de Yamaha FZ 6, met een kleinere cilinderinhoud en dus minder kracht.

Een sportieve én veilige motor

De Yamaha FZ 8 is een sportieve allround motor, aangedreven door een krachtig motorblok. Kenmerkend voor deze motor is de soepele acceleratie en ook bij een laag toerental heeft deze motor veel kracht. De Yamaha FZ 8 heeft een vermogen van 106 pk. Het frame van de Yamaha FZ 8 is gemaakt van geavanceerd aluminium en is heel licht. Dit zorgt ervoor dat de motor soepel en scherp door de bochten rijdt en gemakkelijk overeind te houden is. Ondanks het lage gewicht van de motor is het frame wel voorzien van genoeg stijfheid. Hierdoor heeft de Yamaha FZ 8 een stabiele wegligging, ook bij hoge snelheden. De remmen zijn van hoge kwaliteit, want de Yamaha FZ 8 beschikt over een van de beste remsystemen in deze categorie motoren. Dit draagt aanzienlijk bij aan de veiligheid van de motorrijder. Een bijkomend voordeel van deze motor is dat de voor- en achtervering aangepast kunnen worden aan de wensen van de bestuurder. In de tank gaat zo’n 17 liter en de motor weegt ongeveer 220 kg.

Een dynamisch uiterlijk

Yamaha heeft niet alleen rekening gehouden met de veiligheid van de motor, want ook aan het uiterlijk van de motor is duidelijk aandacht besteedt. De Yamaha FZ 8 heeft een sportieve uitstraling dankzij de dynamische vormgeving en de aluminium details. Het dashboard is voorzien van een digitale kilometerteller en een analoge toerenteller; een verrassende combinatie. De Yamaha FZ 8 kan uitgebreid worden met vele accessoires, zoals bijpassende zijtassen en topkoffers. Deze motor heeft dan misschien een sportief uiterlijk, maar kan met wat toevoegingen ook prima als toermotor fungeren.