Yamaha X-Max 250 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Yamaha X-Max 250

Yamaha X-Max 250: de scooter van morgen

Yamaha X-Max 250: een innovatieve scooter. De Yamaha X-Max 250 is een scooter van formaat van Japanse makelij die, net zoals zijn voorganger, de T-Max 500, scooters naar een ander niveau tilt. Waar de scooter oorspronkelijk gezien werd als een tweewieler die ons net dat beetje meer bescherming kon bieden op koude dagen, is de Yamaha X-Max 250 een volwaardige motor die snelheid, wegligging en design combineert tot een knap geheel. Vanzelfsprekend is het oorspronkelijke model van de typische scooter bewaard gebleven, maar alles heeft een sportief kantje meegekregen. Het geheel is een sportief ogende, gestroomlijnde tweewieler die toch veel ruimte biedt aan zijn bestuurder. Zo is er ruim voldoende beenruimte voor de grotere bestuurder en een stuur dat ergonomisch geplaatst is voor een optimaal rijcomfort.

Snel en veilig ter plaatse

Met een makkelijk haalbare snelheid van 130 km/uur staat de Yamaha X-Max 250 garant voor snelheid en efficiëntie. Vooraan zijn 15” wielen voorzien en achteraan 14” om een optimale wegligging te verzekeren, ook in de bochten. Dat dit niet zonder reden is, bewijst de uitstekende stabiliteit van de Yamaha X-Max 250. Hoewel hij in de eerste plaats ontworpen is voor asvaaltwegen, kan hij ook een minder vlak wegdek aan. Kleine oneffenheden op de baan vormen geen enkel probleem en doen geen afbreuk aan de wendbaarheid van de scooter. Bovendien blijft de rit aangenaam voor de bestuurder, ook tijdens langere tochten.

Voorzien van poten en oren

Hoewel de Yamaha X-Max 250 een sportief design kent, wil dit niet zeggen dat comfort over het hoofd gezien wordt. Een grote kofferruimte onder het zadel biedt plaats aan twee helmen en een klein handschoenkastje is uiterst praktisch voor het opbergen van kleinere zaken. Het duozadel laat toe om een passagier mee te nemen die, net als de bestuurder, aangenaam zit en voldoende plek heeft. Daarnaast zijn twee handgrepen voorzien voor de passagier zodat deze in alle omstandigheden stevig op het zadel blijft zitten. De combinatie van comfort, kracht en prestaties maakt de Yamaha X-Max 250 ideaal voor zowel het stadsverkeer als dagelijks gebruik over een langere afstand. Zeker indien het de bedoeling is om solo met de tweewieler te rijden.