Yamaha XJ 6 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Yamaha XJ 6

De Yamaha XJ modellen

Het Japanse Yamaha fabriceert als sinds 1954 motorfietsen en andere voertuigen, zoals quads. Yamaha is een van de grootste motorfietsproducenten in de wereld. De Yamaha XJ modellen worden al sinds 1981 gemaakt en zijn een icoon geworden. Daarom heeft Yamaha de bekendheid van de naam gebruikt voor de nieuwe Yamaha XJ 6. Dit is een moderne allround motor met een nieuw design, die in 2009 is gelanceerd. Het submodel van de XJ 6 is de Diversion, die voorzien is van extra kuiponderdelen.

Kenmerken van de Yamaha XJ 6

Het stalen frame van de Yamaha XJ 6 is licht qua gewicht. Samen met het lage zwaartepunt van de motor zorgt dit ervoor dat de XJ 6 gemakkelijk overeind te houden is bij lage snelheden. De Yamaha XJ 6 heeft 78pk en weegt 210g. De motor voelt niet zwaar aan en is gemakkelijk te besturen in de stad. Het 600cc-motorblok is zuinig en heeft voldoende kracht. De Yamaha XJ 6 heeft dubbele schijfremmen die op slot kunnen en goed te doseren zijn. Het model is tevens uitgerust met ABS, waardoor er ook met slechte weersomstandigheden veilig geremd kan worden.

Een moderne uitstraling

De Yamaha XJ 6 ziet er zeker niet uit als een low budget motor, maar heeft juist een moderne uitstraling. Yamaha heeft gebruik gemaakt van materialen die van goede kwaliteit zijn. Opvallend is het comfort van het motorzadel. De mooie materialen en de lage zit zorgen voor een ontspannen houding tijdens het motorrijden. Onder het zadel is er zelfs nog wat opbergruimte. Ook het stuur van de Yamaha XJ 6 is voorzien van de nodige comfort, blijkt uit de goede breedte en verstelbaarheid van het stuur. Het dashboard heeft een analoge toerenteller met daarnaast een digitaal display die de snelheid aangeeft. Er zijn diverse accessoires beschikbaar voor de Yamaha XJ 6, zoals zijtassen en een tanktas. De motor is voornamelijk geschikt voor toeren en voor het woon-werk verkeer.