Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

NL Sales Accelerator

Sales accelerator

Vergelijk uw eigen auto’s met de concurrentie en optimaliseer uw verkoopkansen

Ontdek nu

Met Sales Accelerator kunt u eenvoudig uw auto’s vergelijken met die van de concurrenten, voor een beter inzicht in de markt, snellere verkoop of meer marge. We vergelijken uw auto's met de markt en verwerken automatisch miljoenen gegevens die we beschikbaar hebben. Het systeem maakt gebruik van meer dan 140 voertuigkenmerken, waaronder merk, model, prijs, registratiedatum, kilometerstand en opties.

Sales Accelerator benefit 1 NL

Marktpositie

Controleer hoe populair uw auto's zijn in vergelijking met uw concurrenten op AutoScout24.

Sales Accelerator benefit 2 NL

Vergroot verkoopkansen

Bereik de optimale balans tussen snelle verkoop en hoge marges, stel eenvoudig de juiste prijs in met slechts één klik.

Sales Accelerator benefit 3 NL

Uw efficiëntie vergroten

Bespaar tijd en geld met de Sales Accelerator - u hoeft geen tijdrovend prijsonderzoek meer te doen.

Wat is de marktindex?

Grafiek_NL

De marktindex is de kern van Sales Accelerator. Hierdoor kunt u gemakkelijk vergelijken met uw concurrenten, voor een accurate inkoop, een razendsnelle verkoop of meer marge. Met de marktindex kent u de verkoopkansen en de aantrekkelijkheid van een voertuig. De marktindex van een auto kan tussen 0 en 100 liggen, hoe hoger de marktindex, hoe groter de verkoopkansen en aantrekkelijkheid van het voertuig. Dit komt omdat auto’s met een hoge vraag en tegelijkertijd een laag aanbod een hoge marktindex krijgen.

De marktindex is gebaseerd op voertuiggegevens zoals o.a. merk, model, variant, prijs, leeftijd, kilometerstand en opties. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van de uitgebreide marktgegevens van AutoScout24, Europa's grootste online autoplatform, zoals vraag en aanbod per model.

Wat is uw verkoopstrategie?

Verhoog marge_NL Heeft tijd geen invloed op uw kosten? Bespaar kosten_NL Wilt u uw auto sneller verkopen? Stel een lagere prijs in.
Is uw auto bijzonder en kunt u ongehaast wachten op de juiste koper? Als uw vaste kosten al zijn berekend en u met vertrouwen kunt verkopen, gebruik dan de Sales Accelerator om erachter te komen hoe populair uw auto op de markt is en stel een hogere verkoopprijs in. Is uw auto een populair model op de markt? Met Sales Accelerator kunt u de populariteit van uw auto herkennen in vergelijking met auto’s van concurrenten op AutoScout24 en besluiten een lagere prijs in te stellen om uw verkoopkansen te vergroten en uw marge verhogen.

Zo werkt Sales Accelerator

Kies een voertuig NL

1. Voertuig kiezen om te analyseren

Kies voor welke auto uit uw voorraad u de marktindex wil optimaliseren – en zo de verkoopkans of de marge wil vergroten.

Selecteer vergelijkingsvoertuig NL

2. Selecteer auto’s om mee te vergelijken

Maak gebruik van de uitgebreide filtermogelijkheden - van merk, model, prijs, kleur en extra uitrusting tot aan de locatie. Zo bepaalt u zelf met welke voertuigen uw voertuig concurreert.

Optimaliseer marktindex NL

3. Optimaliseer uw marktpositie

Nu weet u welke auto’s vergelijkbaar zijn met die van u. Met slechts een paar klikken kunt u vervolgens de prijs aanpassen en uw marktpositie optimaliseren. Lagere prijs = betere marktpositie – hogere prijs = hogere marge mogelijk.

telefoon contact opnemen

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met onze klantenservice

Maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

E-mail: info@autoscout24.nl

Telefoon: 088 - 73 00 100