Veilig autokopen

Om het veilig kopen en verkopen van auto’s via het internet te bevorderen is het initiatief genomen tot veiligautokopen.nl. Alle beschikbare informatie over internetfraude is overzichtelijk weer gegeven en gericht op zowel particulieren als autobedrijven. Wij raden u aan, de informatie op deze site ter harte te nemen en wensen u daarna veel plezier met uw online (ver)koop!


» Meer

FAQ's autobedrijven

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

» 

De gegevens die ik heb verzonden, zijn niet verwerkt. Wat kan de oorzaak zijn?

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

 • De gegevens zijn nog niet door uw dataleverancier verstuurd, waardoor de laatste aanpassingen nog niet zichtbaar zijn. Vaak worden deze ’s nachts verwerkt en dus de volgende ochtend zichtbaar op de site.
 • Het systeem van uw dataleverancier is leidend. Dit betekent dat ingevoerde informatie in de B2B omgeving overschreven wordt door de dataleverancier. Controleer of uw advertentie juist in het systeem van de dataleverancier staat.
Naar boven
De prijs / kilometerstand / kleur .... Zoals getoond zijn niet goed.

LET OP! Adverteert u uw occasions middels een dataleverancier? Dan dient u allereerst daar uw occasions te controleren op juistheid. Uw dataleverancier is leidend, m.a.w. aanpassingen in de B2B omgeving worden veelal door uw dataleverancier informatie overschreven.

Plaatst u uw occasions middels de B2B omgeving op de site, dan heeft u de mogelijkheid om uw advertentie te wijzigen wanneer u wilt. Nadat u succesvol bent ingelogd, klik op "Occasions wijzigen" . Kies de advertentie die u wilt wijzigen. Breng de wijzigingen aan en bevestig die door op de button "Wijzigingen opslaan" onderaan de pagina te klikken.

De wijzigingen worden gelijk aangepast in uw advertentie. U ontvangt een occasion preview van uw gewijzigde advertentie.

Bij het invoeren van u vraagprijs dient u het gebruik van komma's en punten te vermijden, bijvoorbeeld: 20000 in plaats van 20.000

Naar boven
Hoe activeer ik de Plus of Premium Advertentie?

Bij de activeringshulp: Nu boeken

Algemene informatie over de Plus en Premium Advertentie kunt hier vinden: www.autoscout24.nl/marketing-power

Naar boven
Hoe kan ik een advertentie verwijderen?

De wijze van verwijderen hangt af van uw invoer.

A. U voert gegevens in via uw dataleverancier:

Adverteert u via een dataleverancier? Dan dient u uw advertenties te verwijderen in het systeem van de dataleverancier. Uw dataleverancier is namelijk leidend, dit betekent dat aanpassingen in de B2B omgeving overschreven worden door uw dataleverancier.

B. U voert advertenties handmatig in:

 1. Login in de B2B omgeving.
 2. Klik op "Occasions wijzigen".
 3. Vink de occasions aan die verwijderd moeten worden en klik bovenaan de pagina op "Verwijder".

Graag maken wij u erop attent dat AutoScout24 geen kopie van uw advertentie bewaart. Maak indien gewenst een kopie/print van uw advertentie voordat u hem verwijderd.

Naar boven
Hoe kan ik gebruik maken van de Premium Listing?

Hiervoor dient u een additioneel contract af te sluiten. Voor een kleine vergoeding per maand kunt u profiteren van de AutoScout24 Premium Listing.

Voor verdere vragen over de Premium Listing, kunt u ook telefonisch contact opnemen: 0347 - 350 750.

Naar boven
Hoe kan ik ingelogd blijven in de B2B-omgeving van AutoScout24?

U maakt veelvuldig gebruik van AutoScout24, waarbij gemak belangrijk is. Door niet uit te loggen, blijft u gedurende 30 dagen achter elkaar ingelogd. Zelfs wanneer u uw computer uitschakelt. Elke keer dat u weer naar de B2B-omgeving gaat wordt de periode met 30 dagen verlengd.

Let op, wanneer u uw computer deelt met andere gebruikers is het verstandig elke keer apart in- en uit te loggen. Anders kunnen anderen (ongewenst) gebruik maken van uw account.

Naar boven
Hoe kan ik mijn advertenties laten opvallen?

U kunt uw advertenties extra onder de aandacht brengen bij uw doelgroep door een Premium Button of Premium Listing. U heeft daarbij de keuze uit een Plus of Premium Advertentie.

Onze Sales afdeling adviseert u graag: telefoonnummer 0347 – 350 750.

Naar boven
Hoe kan ik mijn zoekopdracht wijzigen?

Nadat u bent ingelogd in de B2B omgeving, klikt u op "Zoekopdrachten".

U kunt:

 • direct zoeken naar overeenkomstige occasions;
 • de criteria van de opgeslagen zoekopdracht wijzigen;
 • de zoekopdracht verwijderen


De opgeslagen zoekopdracht is actief voor één maand. U kunt maximaal 10 zoekopdrachten opslaan.

Naar boven
Hoe kan ik occasions "wisselen" in de Premium Button?

Uiteraard dient u een Premium Button contract afgesloten hebben. Als dit het geval is, dan kunt u in de B2B omgeving uw occasions voor de Premium Button aanvinken.
De geselecteerde occasions worden dan weergegeven in de Premium Button (Top Aanbod) op de homepage. Occasions kunnen ook ge-deselecteerd worden. Occasions kunnen alleen weergegeven worden als Homepage advertentie als ze voldoen aan de volgende criteria:

De occasion moet actief zijn

De occasion moet voorzien zijn van minimaal één foto

De occasion mag geen schadeauto zijn  

Naar boven
Hoe krijg ik een foto op de eerste plek?

In de B2B klikt u op "Foto's plaatsen". Klik vervolgens op de foto van de occasion waarvan de foto volgorde aangepast dient te worden. Vervolgens worden uw foto's weergegeven, met pijlen voor de rangschikking. Met een klik op de pijlen wordt uw foto een plaats naar boven of naar beneden geplaatst. Dit kunt u toepassen op alle foto's, zodat u uw foto's kunt rangschikken op de manier zoals u ze weergegeven wilt hebben.

Als u klaar bent, klikt u op "Toevoegen/opslaan"om de nieuwe volgorde vast te leggen.

Naar boven
Hoe lang zijn mijn advertenties actief?

Via uw dataleverancier blijven uw occasions actief totdat u deze uit het systeem verwijderd.

Handmatig ingevoerde occasions blijven staan totdat u deze verwijderd.  U kunt uw ocassiongegevens natuurlijk altijd actualiseren, aanpassen enz..
Naar boven
Hoe vind ik interessante occasions?

Wanneer u zoekt in de zoekmachine in de B2B-omgeving ("Occasions zoeken") heeft u meerdere voordelen. Naast het normale zoeken, kunt u ook zoeken in de online voorraad van collega bedrijven. Veelal staan hier ook de handelsprijzen vermeld. Ook kunt u zowel het nationale als het internationale handelsaanbod bekijken.

Naar boven
Hoeveel occasions mogen er geplaatst worden?

Het aantal occasions dat geplaatst mag worden is onbeperkt.
Naar boven
Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten.

U hebt u eerder geregistreerd bij AutoScout24 in de B2B-omgeving. Wanneer u uw gebruikersnaam bent vergeten dient u contact op te nemen met Customer Care via 0347-350777. U kunt ook een e-mail sturen naar info@autoscout24.nl, gebruik hiervoor uw e-mailadres waarmee u zich eerder heeft aangemeld bij de B2B-omgeving.
Naar boven
Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Ga naar "B2B login" en klik op "wachtwoord vergeten". Vul hier uw e-mailadres in waarmee u geregistreerd staat bij AutoScout24. U ontvangt meteen een nieuw wachtwoord per e-mail. Na het inloggen met uw nieuwe wachtwoord kunt u meteen het wachtwoord aanpassen.

Naar boven
Ik heb een logo voor afdrukvoorbeelden geupload. Waarom staat mijn logo nu niet op de detailpagina?

Als u uw logo getoond wilt hebben op de detailpagina's, dan dient u gebruik te maken van een Plus of premium Advertentie.
Deze manier van adverteren biedt u nog meer voordelen, namelijk: Uw advertenties onderscheiden zich optisch van alle andere advertenties.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze sales afdeling, tel.: 0347 - 350 750.  
Naar boven
Ik wil graag foto's toevoegen aan mijn advertentie.

U kunt te allen tijde foto's toevoegen aan uw advertentie. U heeft 2 mogelijkheden:

1. Via uw dataleverancier
Via uw dataleverancier stuurt u zowel de occasion informatie als foto's door naar AutoScout24.

2. Via de B2B omgeving
Login in B2B omgeving met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Klik op "Occasions wijzigen" en daarna op "Foto's " bij de advertentie waar u de foto's wilt toevoegen. U wordt automatisch naar de pagina doorgelinkt waar u 30 foto's tegelijk kunt toevoegen.

Klik voor het toevoegen van de eerste foto op "Foto's uploaden" en selecteer hier de foto die op een locatie op uw computer staat. Dit kunt u vervolgens voor in totaal 30 foto's uitvoeren. Door vervolgens op de button "Opslaan" te klikken worden uw foto's bij de advertentie geplaatst.

Graag maken wij u nog attent op het volgende:

 • gebruik geen foto's uit een catalogus/magazine, maar uitsluitend originele foto's;
 • gebruik geen foto's die voorzien zijn van een animatie of gemarkeerd;
 • gebruik geen foto's die aanstootgevend of publiekelijk beschamend zijn.
Naar boven
Kan ik naast een dataleverancier ook handmatig occasions invoeren?

Ja, dat kan. Let wel, indien de advertentie gekoppeld is aan uw dataleverancier dan worden uw aanpassingen in de B2B omgeving overschreven. De informatie van uw dataleverancier in dan leidend.  

Wanneer u handmatig een advertentie plaatst, zal deze nooit door uw dataleverancier aangepast worden. Eventuele wijzigingen dient u dan ook handmatig te doen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Sales afdeling, tel: 0347 - 350 750.

Naar boven
Mijn foto's zijn niet zichtbaar?

Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn:

 1. De foto’s hebben niet het juiste format JPEG (*.jpeg) of bitmap (*.bmp).
 2. Er gaat iets mis met de levering vanuit uw dataleverancier. Dit controleren we graag voor u. U kunt ons bereiken op nummer 0347 – 350 777. Samen met u kijken we waar het fout gaat.
Naar boven
Mijn occasions zijn verwijderd, hoe is dit mogelijk?

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

 1. De meest voorkomende oorzaak is dat uw dataleverancier uw gegevens overschrijft. De instellingen van de interface staat namelijk toe dat de gegevens van de dataleverancier voorrang heeft op AutoScout24. De gegevens van de dataleverancier zijn dus leidend. Graag kijken we met u mee, u kunt ons bereiken op 0347 - 350 777.
 2. Uw occasions zijn handmatig door iemand verwijderd. Indien u dit vermoedt, verander dan uw toegangsgegevens en log altijd uit na gebruik van de B2B-login.
Naar boven
Ondersteunt AutoScout24 de koppeling met mijn dataleverancier?

AutoScout24 ondersteunt een groot aantal dataleveranciers, waardoor gegevens makkelijk ingelezen kunnen worden. U kunt hierbij onder andere denken aan: OBS van het RDC, Wheeler Delta van AutoData, Voertuig.nl van VWE etc.

Naar boven
Potentiële kopers willen dat ik contact met ze opneem via een 0900 nummer.

0900 nummers zijn vaak van adverteerders en niet geïnteresseerd in uw advertentie. Wanneer u belt met 0900 kunnen de telefoonkosten behoorlijk oplopen.

Naar boven
Vooruit betalen voor het kopen van een occasion.

Wees alert en ga niet in op het verzoek om vooruit te betalen. In de meeste gevallen gaat het namelijk om fraude. AutoScout24 adviseert met klem niet in te gaan op dergelijke verzoeken, maar uitsluitend te betalen bij de overdracht.

Kijk voor meer informatie op www.veiligautokopen.nl. Een initiatief van AutoScout24 om het veilig verkopen en kopen van auto’s via internet te bevorderen. Voor zowel particulieren als autobedrijven. Alle informatie over internetfraude is overzichtelijk voor u weergegeven.

Naar boven
Waar kan ik met vragen terecht?

Als u vragen heeft, dan kunt u op ieder moment contact opnemen AutoScout24.
U kunt contact opnemen met AutoScout24 door middel van email, whatsapp of telefoon.

Ons e-mailadres is: info@autoscout24.nl

Onze sales afdeling: verkoop@autoscout24.nl

Telefoon sales afdeling: 0347 - 350 750

Telefoon customer service: 0347 - 350 777.

Whatsapp: 06-31 63 89 96

Naar boven
Waar moet ik allemaal op letten bij het maken van een advertentie?

In de B2B-omgeving vindt u een aparte handleiding. U kunt deze handleiding ook opvragen via: 0347 - 350 750.

Naar boven
Waarom komt mijn occasion niet voor in het zoekresultaat?

LET OP! Indien u via een dataleverancier werkt, dient u daar eerst uw occasion te controleren. Kijk naar de omschrijving ervan en probeer op basis daarvan uw occasion te zoeken.

Heeft u uw occasions via de B2B-omgeving geplaatst, dan is het mogelijk dat u de optie "Alleen B2B omgeving" gekozen heeft tijdens het plaatsen. Hierdoor is uw occasion alleen in de B2B-omgeving vindbaar. Zorg ervoor dat de occasion op "actief" staat in uw occasionoverzicht.Uw occasion is vanaf nu direct zichtbaar voor iedere bezoeker.

Naar boven
Wat betekenen de statistieken in de B2B omgeving en wat betekenen de getallen?

U heeft toegang tot 2 verschillende statistieken:

1. Statistieken van uw gehele voorraadl
In deze weergave staan de statistieken voor uw gehele voorraad.

2. Voertuig ranglijst
Klik in de cockpit op "Voertuig ranglijst". U krijgt een overzicht van uw online voorraad met daarin het aantal kliks en het aantal keer dat uw occasion is getoond bij een zoekopdracht.

Toelichting:
Een (detail)click is een bevraging in onze database. Dus een click is exact een keer dat in onze website uw occasion is opgevraagd en getoond.

Een www click is het aantal keer dat uw Internet adres is aangeklikt.

Als u een Premium Listing of een Top Aanbod (Premium Button) abonnement heeft, dan wordt hier ook weergegeven welk percentage hits voort komt uit klikken op deze speciale uitingen. Dus u meet direct uw rendement op uw investering!

Naar boven
Wat betekent “Premium Button”?

Met de Premium Button kunt u als autobedrijf tegen vergoeding uw voorraad prominent op de homepage onder de aandacht brengen. Elke bezoeker krijgt deze auto’s te zien en kan direct doorklikken naar de detailpresentatie. Ervaring leert dat u hiermee direct uw verkoopkansen verhoogt. Indien u aangesloten bent op de Premium Button, kunt u zelf aangeven welke auto's (met foto), worden getoond op de homepage van AutoScout24.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Sales afdeling, tel: 0347 - 350 750.

Naar boven
Wat is de B2B omgeving?

De B2B omgeving is speciaal ontwikkeld voor auto- en motorbedrijven met een abonnement bij AutoScout24. In deze afgesloten omgeving zijn diverse interessante (gratis) diensten opgenomen. U kunt er onder andere uitgebreide statistieken raadplagen en uw bedrijf professioneel presenteren op AutoScout24.

Naar boven
Wat is een Plus Advertentie?

Meer aandacht voor uw auto's – al vanaf 0,50 € per voertuig per dag.

Uw voordelen:

 • Uw voertuigen worden boven alle Basic advertentie's getoond.
 • Extra aandacht door 2 titelregels.
 • Wek vertrouwen door het tonen van uw bedrijfslogo.
Naar boven
Wat is een Premium Advertentie?

De beste plaats in de lijst – al vanaf 0,70 € per voertuig per dag.

Uw voordelen:

 • Uw advertentie boven alle Basic en Plus advertenties.
 • Maak het persoonlijk met een contacpersoon.
 • Val extra op door het kleur accent.
 • Link naar uw volledige aanbod.
Naar boven
Welke opties heb ik om mijn occasion aan te passen?

LET OP! Adverteert u uw occasions middels een dataleverancier? Dan dient u allereerst daar uw occasions te controleren op juistheid. Uw dataleverancier is leidend, m.a.w. aanpassingen in de B2B omgeving worden veelal door uw dataleverancier informatie overschreven.

Plaatst u uw occasions middels de B2B omgeving op de site, dan heeft u de mogelijkheid om uw advertentie te wijzigen wanneer u wilt. Nadat u succesvol bent ingelogd, klik op "Occasions wijzigen" en vervolgens op het sleutel icoontje. Breng de wijzigingen aan en bevestig die door op de button "Occasion opslaan" onderaan de pagina te klikken.

De wijzigingen worden gelijk aangepast in uw advertentie. U ontvangt een occasion preview van uw gewijzigde advertentie.

Naar boven
Wordt mijn occasion verwijderd als het lange tijd op niet actief staat?

Nee. Het de-activeren betekent dat potentiële kopers de occasion niet kunnen zien. Het activeren is simpel en is natuurlijk altijd mogelijk.
Het de-activeren van een occasion heeft niets te maken met het verwijderen ervan.
Naar boven
Contact

Wij helpen u graag

U kunt ons van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 bereiken op telefoonnummer 088 - 73 00 100 en via Whatsapp op 06-31 63 89 96.