Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Car

Je auto gratis verkopen met een advertentie

Auto gratis verkopen op AutoScout24

Je voordelen:

circleCheck

Gratis

Jouw basisadvertentie is gratis

circleCheck

Goede verkoopprijs

Onderhandel en ontvang een goede verkoopprijs

circleCheck

Groot bereik

Miljoenen potentiële kopers

circleCheck

Verkoopkansen vergroten

Meer zichtbaarheid met een promotiepakket

Zo verloopt het verkoopproces

pictureIcon

1. Kenteken invoeren

Account aanmaken, foto's en omschrijving toevoegen

carIcon

2. Advertentie

Basis- of premium advertentie selecteren

appointmentsIcon

3. Proefritten en biedingen

Proefritten en onderhandelingen zelf afhandelen

moneyIcon

4. Verkoop

Contract, betaling en de overschrijving zelf afhandelen

Advertentie voor je auto plaatsen? We helpen je op weg.

Voorbereiding en onderhoud

We hebben een aantal nuttige tips verzameld om je auto er tiptop uit te laten zien: van een grondige schoonmaakbeurt met dieptereiniging tot het verwijderen van krassen en nog veel meer. Je vindt ze op onze adviespagina. Een glanzende goed onderhouden auto vergroot je verkoopkansen.

Foto's

Na de voorbereiding is je auto klaar om een paar fraaie foto's van te maken. Hiervoor raden we aan om minimaal 15 foto's van alle kanten van de auto te maken. Denk ook aan detailfoto's en foto's in liggend formaat. Zorg voor goed licht, kies een aantrekkelijke achtergrond en een hoge beeldresolutie om je auto perfect te presenteren.

A person taking a picture with its phone

Verkoopprijs

Wat is mijn auto waard? Onze gratis online waardebepaling is een handig hulpmiddel om de dagwaarde van je auto te berekenen. Hiermee kun je jouw verkoopprijs bepalen. Hou rekening met eventuele onderhandelingsruimte.

Advertentie

Na het invoeren van je kenteken en het aanmaken van een account word je advertentie automatisch verrijkt met de kenmerken van je auto. Voer om je verkoopkansen te vergroten ook optionele autogegevens in, zoals een beschrijving.

Verkoopkansen vergroten

Kies voor een promotiepakket voor meer zichtbaarheid in onze zoekresultaten en een snellere verkoop.

A car listing

Reacties en afspraken

Je hebt één of zelfs meer geïnteresseerden en maakt een afspraak, dan zijn je onderhandelingsvaardigheden nu aan de beurt. Toon je auto van de beste kant. Ben transparant over eventuele gebreken en schade en maak deze bekend aan de potentiële koper - je bent zelfs wettelijk verplicht om bestaande, bekende gebreken aan de koper bekend te maken. Vraag bij een proefrit om een borg zoals een ID-kaart en controleer of er een geldig rijbewijs voorhanden is.

Koopovereenkomst en overdracht

Je hebt een geschikte koper gevonden? Dan staat niets de verkoop nog in de weg. Met onze verkooptips en checklist kun je een correct opgestelde koopovereenkomst afsluiten. Let bij de verkoop ook op de openingstijden van de postkantoren bij jou in de buurt. Houd alle documenten klaar, zoals kentekenbewijs deel 1 (voertuigregistratiebewijs), kentekenbewijs deel 2 (tenaamstelling), onderhoudsboekje, eventuele reparatie-facturen en alle bestaande sleutels.

A handshake that represent a sign of a contract

Heb je nog vragen of hulp nodig?

Neem dan contact op met onze Customer Care afdeling via info@autoscout24.nl of 088-7300100. Maandag t/m donderdag: 09.00 - 17.00 uur & vrijdag: 09.00 - 16.00 uur.

Occasions verkopen in Nederland

AutoScout24 is de juiste plek om je tweedehands auto gratis en snel te verkopen in Nederland. Op ons platform bereik je miljoenen potentiële kopers en staat de juiste koper al op jouw occasion te wachten. Liever niet zelf verkopen? Kies dan voor AutoScout24 ExpressVerkoop waarbij je een vrijblijvend bod ontvangt van onze geselecteerde partners. Met ExpressVerkoop kun je binnen 24 uur jouw auto verkopen en direct het geld veilig ontvangen.