Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bike

Verkoop je motor op Autoscout24

Je voordelen:

circleCheck

Gratis

Jouw basisadvertentie is gratis

circleCheck

Goede verkoopprijs

Onderhandel en ontvang een goede verkoopprijs

circleCheck

Groot bereik

Miljoenen potentiële kopers

circleCheck

Verkoopkansen vergroten

Meer zichtbaarheid met een promotiepakket

Zo verloopt het verkoopproces

pictureIcon

1. Kenteken invoeren

Maak de motor klaar, maak foto's en informeer over de prijs

bikeIcon

2. Advertentie

Voer de gegevens van de motor in en plaats de advertentie online

appointmentsIcon

3. Proefritten en biedingen

Proefritten en onderhandelingen zelf afhandelen

moneyIcon

4. Verkoop

Contract, betaling en de overschrijving zelf afhandelen

Een motor verkopen - Ons advies

Voorbereiding en onderhoud

We hebben een aantal nuttige tips verzameld om je motor er tiptop uit te laten zien: van een grondige schoonmaakbeurt en kettingonderhoud tot het verwijderen van krassen en nog veel meer. Je vindt ze in onze gids. Een glanzende, goed onderhouden motor vergroot je verkoopkansen.

Foto's

Na de voorbereiding is je motor klaar om een paar fraaie foto's van te maken. Hiervoor raden we aan om foto's van alle kanten van de motor te maken. Denk ook aan detailfoto's en foto's in liggend formaat. Zorg voor goed licht, kies een aantrekkelijke achtergrond en een hoge beeldresolutie om je motor perfect te presenteren.

A person taking a picture with its phone

Verkoopprijs

Om een realistische verkoopprijs te bepalen kun je kijken naar vergelijkbare modellen op Autoscout24. Hou rekening met eventuele onderhandelingsruimte.

Advertentie

Hou je kentekenbewijs deel 1 (voertuigregistratiebewijs) bij de hand om deze informatie te raadplegen en de invoer te versnellen. Voer, om je verkoopkansen te vergroten, ook optionele motorgegevens in, zoals een beschrijvingtekst.

Verkoopkansen vergroten

Kies voor een promotiepakket voor meer zichtbaarheid in onze zoekresultaten en een snellere verkoop.

A bike listing

Reacties en afspraken

Je hebt één of zelfs meer geïnteresseerden en maakt een afspraak, dan zijn je onderhandelingsvaardigheden nu aan de beurt. Toon je motor van de beste kant. Ben transparant over eventuele gebreken en schade en maak deze bekend aan de potentiële koper - je bent zelfs wettelijk verplicht om bestaande, bekende gebreken aan de koper bekend te maken. Vraag bij een proefrit om een borg zoals een ID-kaart en controleer of er een geldig rijbewijs voorhanden is.

Koopovereenkomst en overdracht

Je hebt een geschikte koper gevonden? Dan staat niets de verkoop nog in de weg. met onze praktische gids en checklist kun je een correct opgestelde koopovereenkomst afsluiten. Houd alle documenten klaar, zoals kentekenbewijs deel 1 (voertuigregistratiebewijs), kentekenbewijs deel 2 (tenaamstelling), onderhoudsboekje, eventuele reparatie-facturen en alle bestaande sleutels.

A handshake that represent a sign of a contract

Heb je nog vragen of hulp nodig?

Neem dan contact op met onze Customer Care afdeling via info@autoscout24.nl of 088-7300100. Maandag t/m donderdag: 09.00 - 17.00 uur & vrijdag: 09.00 - 16.00 uur.

Motor verkopen in Nederland

Autoscout24 is de juiste plek om je motor snel te verkopen in Nederland. Op ons platform bereik je miljoenen geïnteresseerden en staat de juiste koper al op jouw te wachten.