Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Zo verkoop je je auto

Kies de beste optie voor jou:

Zo verkoop je je auto

Kies de beste optie voor jou:

Advertentie

Verkoop je auto op AutoScout24

✓
Gratis
Jouw basisadvertentie is gratis
✓
Groot bereik Miljoenen potentiële kopers
✓
Goede verkoopprijs Onderhandel en ontvang een goede verkoopprijs
✓
Verkoopkansen vergroten Meer zichtbaarheid met een promotiepakket

ExpressVerkoop

Verkoop aan een autobedrijf

✓
Gratis
Geen verborgen kosten of vergoedingen
✓
Betrouwbaar Geselecteerde AutoScout24-partners in jouw buurt
✓
Binnen 24 uur Snelle verkoop en veilige betaling
✓
Gemak Minimale inspanning in het verkoopproces

Zo verloopt het verkoopproces

Advertentie op AutoScout24

Kenteken invoeren
Kenteken invoeren Account aanmaken, foto's en omschrijving toevoegen
Advertentie
Advertentie Basis- of premiumadvertentie selecteren
Vragen van potentiële kopers
Vragen van potentiële kopers Reacties en afspraken zelf beheren
Proefritten en biedingen
Proefritten en biedingen Proefritten en onderhandelingen zelf afhandelen
decisionPage.marketPlace.benefits.item5
Verkoop Contract, betaling en de overschrijving zelf afhandelen

ExpressVerkoop

Kenteken invoeren
Kenteken invoeren Voertuiggegevens in slechts een paar klikken
Waardebepaling
Waardebepaling Ontvang direct een online waardebepaling
Afspraak en offerte
Afspraak en offerte Maak een afspraak in jouw buurt
en ontvang een vrijblijvend aanbod
Verkoop aan een autobedrijf
Verkoop aan een autobedrijf Contract, betaling en overschrijving direct geregeld


Advertentie
ExpressVerkoop

Snelheid

Gemak

Verkoopprijs

Voertuigoverdracht

Veel gestelde vragen

Advertentie op AutoScout24
Een openbare advertentie die zichtbaar is op AutoScout24 waarmee je jouw voertuig kunt verkopen. De advertentie is zowel te bekijken door particulieren als autohandelaren. Bij interesse kunnen zij direct contact met je opnemen voor vragen, het inplannen van een proefrit en het afhandelen van de verkoop. Het verkoopproces duurt gemiddeld 30 dagen.

ExpressVerkoop
Je ontvangt eerst een online waardebepaling van je auto aan de hand van jouw kenteken AutoScout24 berekent de huidige marktwaarde van je auto op basis van merk, model, bouwjaar, brandstof, vermogen, kilometerstand en de transmissie. Vervolgens maak je online een afspraak bij een AutoScout24-partner in jouw buurt. Tot slot ontvang je op de locatie van de AutoScout24-partner na de voertuigcontrole een vrijblijvend bod. Met ExpressVerkoop kun je binnen 24 uur jouw auto verkopen en direct het geld veilig ontvangen.


Geen. Zowel het adverteren op AutoScout24 als ExpressVerkoop zijn beide gratis diensten. Je kunt met de gratis basisadvertentie maximaal 15 afbeeldingen toevoegen. Met de betaalde premiumadvertentie kun je meer foto's toevoegen en de zichtbaarheid van je advertentie vergroten. Ongeacht of er een verkoop plaatsvindt of niet, je hoeft in het verkoopproces van beide diensten geen kosten of vergoedingen te betalen.Je hebt de onderstaande gegevens van jouw voertuig nodig:

  • Kenteken
  • Kilometerstand

Overige vragen over een advertentie

Een advertentie staat 126 dagen (18 weken) online. Je kunt binnen deze periode de advertentie op elk moment deactiveren of verwijderen.


Onze gratis online waardebepaling is een handig hulpmiddel voor het berekenen van een goede verkoopprijs. We berekenen de huidige marktwaarde op basis van merk, model, bouwjaar, brandstof, vermogen, kilometerstand en de transmissie. De waardebepaling vergelijkt jouw auto met vergelijkbare auto's die te koop staan op AutoScout24. Het is belangrijk om te weten dat de aanbevolen verkoopprijs een berekening is van de gemiddelde prijs op basis van de AutoScout24 database. Het is geen garantie dat je voor dit bedrag jouw auto zult verkopen. Dit is afhankelijk van de staat van het voertuig en de opties.


Zowel potentiële particuliere kopers als autobedrijven kunnen jouw advertentie op www.autoscout24.nl bekijken, als hun zoekopdracht overeenkomt met jouw voertuig.

Met een premium promotiepakket kun je de zichtbaarheid van jouw advertentie vergroten.


Overige vragen over ExpressVerkoop

Geen. ExpressVerkoop is een gratis dienst.

Er zijn voor jou geen kosten of vergoedingen tijdens het verkoopproces, ongeacht de verkoop wel of niet plaatsvindt.


AutoScout24 berekent de huidige marktwaarde aan de hand merk, model, bouwjaar, transmissie, brandstof, vermogen en de kilometerstand. Ook de speciale uitvoering van jouw auto wordt in de berekening meegenomen als je dit hebt aangegeven. De berekening is gebaseerd op de gemiddelde verkoopprijs van vergelijkbare auto's uit meer dan 10 miljoen datagegevens van AutoScout24. De aanbevolen verkoopprijs is de gemiddelde prijs uit de database en geen gegarandeerde verkoopprijs. De vraagprijs houdt meestal rekening met ruimte voor onderhandeling en ligt daarom meestal hoger dan de daadwerkelijke verkoopprijs.


Na de vrijblijvende online waardebepaling kun je een afspraak inplannen bij een geselecteerde AutoScout24-partner in jouw omgeving. Op de locatie van het autobedrijf wordt tijdens een beoordeling van de auto, de waarde van de auto berekend.

Deze kan afhankelijk van de uitvoering en staat van het voertuig afwijken van de gegeven richtwaarde.

Het aanbod van onze AutoScout24-partner is vrijblijvend. Indien een koopovereenkomst tot stand komt, ontvang je het overeengekomen bedrag direct van onze partner, contant of via de bank De partner regelt vervolgens samen met jou de overige zaken zoals de overschrijving, verzekering of inruil.


Voor de directe verkoop van jouw auto, zijn de onderstaande documenten nodig:

  • Kentekenbewijs deel 1
  • Kentekenbewijs deel 2
  • Alle autosleutels
  • Geldige ID of geldig paspoort
  • Onderhoudsboekje (indien aanwezig)
  • Bewijs van de laatste Apk-keuring (indien aanwezig)
  • Facturen van de garage (indien aanwezig)

Onze tip: Zorg dat je alle benoemde documenten mee neemt naar de ingeplande afspraak bij onze AutoScout24-partner zodat niets de verkoop in de weg staat.

Neem dan contact op met onze Customer Care afdeling via info@autoscout24.nl of 088-7300100. We zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

Ontdek nu onze advies-pagina voor meer relevante onderwerpen over auto's.