Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
default-banner-l-01.jpg

Sla de perfecte gezinswagen aan de haak met deze 5 tips

Sla de perfecte gezinswagen aan de haak met deze 5 tips

Gezinsuitbreiding gaat per definitie gepaard met kosten. Er moet onder meer een kinderkamer en buggy aangekocht worden, maar ook opvang worden voorzien. In veel huishoudens betekent de komst van een kindje ook dat er een grotere, kindvriendelijke auto aangeschaft moet worden. Maar de keuze aan gezinswagens lijkt eindeloos en veel gezinnen zien door het bos de bomen niet meer. AutoScout24 lijstte daarom enkele tips op die de zoektocht naar jouw perfecte gezinswagen een pak eenvoudiger maken:

1. Onderschat het belang van de juiste deuren niet

Vervoer je baby’s of peuters in je auto? Kies dan zeker niet voor een driedeursauto, maar ga voor vijf deuren. Naast het aantal deuren, is het ook belangrijk om rekening te houden met het type deur. Opteer voor een wagen waarvan de deuren ver genoeg opengaan. Niets zo vervelend als je peuter in zijn of haar kinderzitje te willen zetten als de deuren niet ver genoeg opengaan. Een ander interessant alternatief zijn schuifdeuren.

De deuren van veel nieuwe automodellen zijn uitgerust met sensoren waardoor ze automatisch opengaan. Handig als je je peuter op je ene arm hebt en een zware zak met boodschappen in de andere en dus geen hand meer vrij hebt om op zoek te gaan naar de autosleutels.

2. Zorg voor entertainment

Niets zo vervelend als zeurende of ruziënde kinderen op de achterbank. Voorzie daarom entertainment in de auto. Vooral voor al wat oudere kinderen is een tv-scherm op de achterbank een goede optie. Maar ook een tablet kan al voor de nodige afleiding zorgen. Kies daarom voor een auto met ook een laadpunt aan de achterbank.

3. Een grote koffer is geen overbodige luxe

Veel kofferruimte is absoluut noodzakelijk bij een gezinswagen. Je moet er namelijk niet alleen een kinderwagen in kwijt kunnen, maar ook sporttassen en boodschappen. Hou er ook rekening mee dat je een pak meer bagage moet meesleuren op autovakantie met je kinderen. Hou hierbij ook rekening met het toegestane totaalgewicht van de auto.  Als je met 5 personen in een auto zit en vervolgens nog heel wat bagage in de koffer meesleurt, overschrijd je mogelijk de limieten van je auto.

Veel auto’s hebben ook nog compartimenten waar extra bagage kan opgeborgen worden. Zo kan je de knuffel en de gameconsole bij veel moderne auto’s vlot in de buurt van de achterbank stockeren zodat die binnen handbereik van de kinderen liggen. Belangrijk is ook dat spullen veilig opgeborgen kunnen worden zodat je kind niet plots zijn leesboekjes op zijn hoofd krijgt als je plots moet remmen.

4. Let op interieur en bekleding

Dat je te maken zal krijgen met vlekken en kruimels in de auto, is een zekerheid met kinderen. Hou daarbij in het achterhoofd dat stoffen bekleding en matten moeilijk te reinigen zijn. (Nep)leren stoelen kan je daarentegen vlot afvegen als je peuter weer eens zijn chocomelk heeft omgestoten in de auto.

Denk ook aan een aantal andere kindvriendelijke opties in je gezinswagen zoals bekerhouders achterin de wagen (daarmee kan je je al heel wat geknoei besparen) en getinte ruiten. Niets zo vervelend als de zon die voortdurend in het gezicht van je zoon of dochter schijnt.

5. Koop tweedehands

De laatste en misschien wel belangrijkste tip, kies voor een tweedehandswagen. Je auto zal sowieso heel wat te verduren krijgen als je kinderen hebt. Niet alleen ga je je interieur onmogelijk spik en span kunnen houden, je auto zal ook heel wat te verduren krijgen door de vele kilometers die je ermee moet rijden. Een nieuwe wagen zal dus snel heel wat van zijn waarde verliezen als je er een tijdje met je koters mee hebt rondgereden. Een tweedehandswagen is daarom in veel gevallen de betere optie.

Familie Auto's - Infografik