Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Prijs tweedehands auto breekt alweer nieuw record

Amsterdam, 17 november 2022 – In oktober is de gemiddelde occasionprijs in Nederland opnieuw naar een nieuw record gestegen. De gemiddelde prijs van een occasion werd genoteerd op €24.428 euro. Een stijging van 2,9% vergeleken met september en 2,6% hoger dan het laatste record van afgelopen juni.

Wie van de zomer dacht voortaan een goedkopere tweedehandsauto te kunnen scoren, komt bedrogen uit. In oktober steeg de gemiddelde prijs van een occasion weer door naar een nieuw recordbedrag. Waar Nederland in september nog leek achter te blijven op de andere Europese markten die al wel een forse stijging lieten zien, werd er in oktober een inhaalslag gemaakt. Nederland kan zich ook weer bij dit rijtje voegen en gemiddeld wordt een occasion voor 10,2% meer aangeboden dan begin dit jaar.

Kleine auto stijgt hard in prijs

De prijzen zijn afgelopen maand het hardst gestegen in het kleinere segment. De prijs voor een kleine auto steeg in oktober met 5,7% naar een gemiddelde prijs van €14.065 euro. Voor een middenklasser betaal je gemiddeld 3% meer dan een maand geleden en komt met €24.616 euro in de buurt van de algemene gemiddelde occasionprijs.

Groningen verkiest Volkswagen Polo boven Volkswagen Golf

Al jaren is Volkswagen een geliefd merk in Nederland. Tussen de provincies zijn weinig verschillen op te merken en staat de Volkswagen Golf vrijwel overal op plek één, behalve in Groningen. Ook geliefd in de top-3 zijn de Volkswagen Polo, Audi A3 en A4. Flevoland en Zeeland zijn hierin onderscheidend en hebben respectievelijk de Chevrolet Camaro en Fiat 500 op plek twee staan.*

Top 10 meest gezochte occasions

Alle artikelen

occasiondashboard 012024

2023 gunstiger voor autokoper: Prijzen tweedehandsauto’s stabiliseerden en aanbod trok aan

Persoverzicht · Occasion Dashboard
Occasiondash nov2023

Prijs tweedehandsauto’s stijgt weer na maanden van prijsdalingen

Persoverzicht · Occasion Dashboard
iStock-183819265

Tweedehandsauto bijna 500 euro goedkoper dan begin 2023

Persoverzicht · Occasion Dashboard
Ontdek meer