Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Prijs tweedehands auto breekt alweer nieuw record

Amsterdam, 17 november 2022 – In oktober is de gemiddelde occasionprijs in Nederland opnieuw naar een nieuw record gestegen. De gemiddelde prijs van een occasion werd genoteerd op €24.428 euro. Een stijging van 2,9% vergeleken met september en 2,6% hoger dan het laatste record van afgelopen juni.

Wie van de zomer dacht voortaan een goedkopere tweedehandsauto te kunnen scoren, komt bedrogen uit. In oktober steeg de gemiddelde prijs van een occasion weer door naar een nieuw recordbedrag. Waar Nederland in september nog leek achter te blijven op de andere Europese markten die al wel een forse stijging lieten zien, werd er in oktober een inhaalslag gemaakt. Nederland kan zich ook weer bij dit rijtje voegen en gemiddeld wordt een occasion voor 10,2% meer aangeboden dan begin dit jaar.

NL-occasionprijs-okt

Kleine auto stijgt hard in prijs

De prijzen zijn afgelopen maand het hardst gestegen in het kleinere segment. De prijs voor een kleine auto steeg in oktober met 5,7% naar een gemiddelde prijs van €14.065 euro. Voor een middenklasser betaal je gemiddeld 3% meer dan een maand geleden en komt met €24.616 euro in de buurt van de algemene gemiddelde occasionprijs.

Groningen verkiest Volkswagen Polo boven Volkswagen Golf

Al jaren is Volkswagen een geliefd merk in Nederland. Tussen de provincies zijn weinig verschillen op te merken en staat de Volkswagen Golf vrijwel overal op plek één, behalve in Groningen. Ook geliefd in de top-3 zijn de Volkswagen Polo, Audi A3 en A4. Flevoland en Zeeland zijn hierin onderscheidend en hebben respectievelijk de Chevrolet Camaro en Fiat 500 op plek twee staan.*

Top 10 meest gezochte occasions

* Het gaat om het totaal aantal bekeken auto’s (vehicle detail page views) op AutoScout24 in oktober 2022. Deze pagina bevat o.a. een overzicht van alle foto’s, omschrijving, kenmerken en de mogelijkheid om via telefoon, e-mail of WhatsApp (indien geactiveerd) in contact te komen met de verkoper.

“Sinds de zomermaanden lijkt de markt voor de verkoop van auto’s weer aan te trekken. Ook wij konden na een kleine zomerse terugval in oktober weer een recordprijs voor een occasion noteren”, zegt Country Manager Dorianne Richelle. “De vraag op de tweedehandsmarkt was de afgelopen jaren blijvend hoog, maar het is interessant om te zien dat er nu ook weer meer nieuwe auto’s worden verkocht. Het lijkt er op dat diverse merken hun leveringsachterstanden inlopen. Opvallend is dat we op deze markt tekenen zien van een groeiende vraag naar elektrische auto’s, maar dat deze wens in de zoektocht naar een tweedehandsauto nog niet de boventoon voert. Het kleinere segment en modellen als de Volkswagen Golf en Polo blijven populair.”

Alle artikelen

Gemiddelde prijs tweedehandsauto stijgt onverminderd mee met huizenprijzen en inflatiecijfers

Persoverzicht · Occasion Dashboard

Prijskaartje tweedehandsauto gestegen naar €23.337

Persoverzicht · Occasion Dashboard

Occasionprijzen stijgen in een jaar tijd onverminderd door met 16%

Persoverzicht · Occasion Dashboard
Ontdek meer