Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Auto in de winterstalling

Om ervoor te zorgen dat u bij het "ontwaken" na de winter meteen weer kunt genieten van ultiem rijplezier, volgen hieronder enkele tips over hoe u uw auto het beste kunt voorbereiden op de winterstalling.

De eerste stap is een zorgvuldige reiniging. U moet de auto ook van onder wassen en de motor reinigen. Wie zelf de hogedrukspuit ter hand wil nemen, dient minimaal een halve meter afstand tot de auto aan te houden om de elektrische onderdelen niet te beschadigen. Ook banden en rubberen afdichtingen zijn gevoelig. Stofzuig hierna het interieur en reinig het zorgvuldig. Vuil trekt namelijk vocht aan dat op zijn beurt weer roest tot gevolg heeft. Behandel eventuele lederen bekledingen met een onderhoudsmiddel. Wie een interieurfilter heeft, moet deze vervangen om schimmel te voorkomen. Laat de zijruiten een klein stukje open staan om de binnenruimte te ventileren. Op deze manier kan vocht wegtrekken en kan er geen schimmel ontstaan. Bij cabrio's vereist de kap geen speciaal onderhoud. Een reiniging met zeepsop is voldoende. Speciale reinigingsmiddelen en conserveringsmiddelen zijn doorgaans niet nodig. Bij oldtimers is talkpoeder de beste keuze voor het onderhoud van de rubberen onderdelen van de kap. Laat een stoffen kap in de winterstalling een beetje open staan. Dat is beter voor het stof en de scharnieren. De kap mag echter niet langdurig helemaal open staan, omdat er anders permanente vouwen kunnen ontstaan. Verzorg de motor tijdens de opslag met verse olie, ook al is de vervangingsinterval nog niet bereikt. Een verversing is toch de moeite waard, omdat in de oude olie zuur kan ontstaan dat de afdichtingen kan aantasten. Controleer ook het oliepeil van het schakel- en indien aanwezig het achterasdifferentieel. Tank de auto vol, zodat in de tank geen condenswater kan ontstaan dat roest tot gevolg kan hebben. Vergeet ook de ruitenvloeistof en de koelvloeistof niet. Antivries voorkomt bevriezing. Klap de ruitenwissers omhoog, zodat de rubbers niet plat worden geduwd.

Alle artikelen

Auto reinigen afhankelijk van het seizoen

Advies · Autoverzorging

Cabrio-onderhoud

Advies · Autoverzorging

Reiniging van de buitenkant

Advies · Autoverzorging
Ontdek meer