Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Definitie Apk

De APK. Ieder jaar moet er een keuring gedaan worden om te kijken of de auto nog weer de openbare weg op mag. APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Tijdens deze APK wordt gekeken op een heel.

Tijdens deze APK wordt gekeken op een heel aantal punten gecontroleerd. Voldoet de auto aan de milieunormen en is het veilig genoeg om in het voertuig te rijden? Tijdens de APK wordt tevens gekeken naar de banden (zit er wel genoeg profiel op, zijn ze juist gemonteerd etc.), de uitlaatgassen van de auto (voldoen deze nog wel aan de milieunormen die zij gekregen hebben), de stuurinrichting en de gordels. Daarnaast wordt er gekeken naar de remmen, of er roest op de carrosserie zit, of de verlichting naar behoren werkt, of de wielophanging en de uitlaat nog goed zijn en of de vergrendeling van de deuren, motorkap en achterklep nog goed werken. Tot slot moet er bij de APK voldoende zicht zijn door de voorruit, moeten de spiegels aanwezig en goed gemonteerd zijn en de claxon werken en één vaste toonhoogte hebben.

Alle artikelen

Hoe de RDW het kenteken beheert

Advies · Wetgeving

De ins en outs van de kenteken check

Advies · Wetgeving

Welke punten worden tijdens een APK uitgevoerd

Advies · Wetgeving
Ontdek meer