Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Kosten Apk

De kosten van het onderhoud van een auto kunnen soms de spuigaten uitlopen. Bij deze keuring valt nog best veel geld uit te sparen! Een goede tip om te besparen op de kosten van je auto is het bedingen van een APK bij deze onderhoudsbeurt.

Het kan zijn dat je eigenaar bent van een auto die aan onderhoud toe is. Een goede tip om te besparen op de kosten van je auto is het bedingen van een APK bij deze onderhoudsbeurt. Vaak hoef je hier geen moeite voor te doen: veel garages bieden dit al gratis aan. Daarbij is het volgende foefje ook niet te vergeten: stel, je auto moet op 13 mei gekeurd worden, maar de onderhoudsbeurt zit er nu echt hard aan te komen. Laat je auto gewoon op 14 maart keuren! De vervaldatum van je APK gaat dan niet naar 14 maart 2014, maar naar 13 mei 2014! Met deze kleine truc kun je dus (eenmalig) 14 maanden rijden op je APK. De echte kostenbesparing doe je voordat je je auto naar de keuring brengt. Het kan geen kwaad om even rond je eigen auto te lopen. Een heel aantal punten waarop gecontroleerd wordt kun je namelijk ook zelf doen. Neem bijvoorbeeld de banden. Controleer voordat je de auto ter keuring aanbiedt zelf even de bandenspanning en het profiel. Er moet minimaal 1,6 millimeter aan profiel aanwezig zijn. Mocht je er zelf achter komen dat dit niet zo is, is het slimmer om naar de lokale bandenspecialist te gaan. Het is niet alleen goedkoper dan bij de vakgarage, je hebt ook nog eens meer keuze.

Ook de vloeistoffen in je auto kun je zelf het beste even controleren. Vul altijd de ruitenwisser- en koelvloeistof even bij, zodat je hier niet het uurloon van de monteur voor hoeft te betalen. Ook op de ruitenwissers is het uitermate gemakkelijk besparen. Kijk even of de rubbers van de wissers nog soepel zijn en of er geen scheuren en barsten in zitten. Als dit wel zo is, kun je rustig een paar wissers halen bij de lokale Halfords of automaterialenzaak. Op het moment dat de wissers vervangen moeten worden tijdens de APK wordt veelal het dubbele gevraagd.

Er zijn genoeg simpele dingen die je voorafgaand aan je keuring ook even zelf kunt checken. De claxon, gordels en remmen moeten als vanzelfsprekend goed werken. Doen ze dit niet? Kijk of je het zelf even kunt maken. Ook op de verlichting in en op de auto kan op deze manier veel geld bespaard worden.

Er circuleren op het internet en in vriendenkringen veel verhalen van goedkope APK’s. Let hier op. Bedrijven die stunten met een APK voor slechts € 10,- proberen vaak beter mankementen aan auto’s te vinden dan bedrijven waar dit het vijfvoudige kost. Hierdoor hopen de stuntende bedrijven dat je ervoor kiest om de reparatie, die volgens hen toch ‘echt heel erg nodig’ is, bij hen uit te voeren. Hierdoor maken zij weer meer winst. Ook circuleren er verhalen van bedrijven die expres uitlaten doorzagen, remkabels kapot knippen of roest te verergeren om maar kosten te kunnen maken. Ga dan ook altijd naar een bedrijf dat je vertrouwd of op zijn minst een aantal keurmerken heeft. En neem desnoods iemand mee die er wel verstand van heeft, zodat je niet in het ootje genomen wordt.

Alle artikelen

Milieusticker in Duitsland onvermijdelijk

Advies · Wetgeving

Het kentekenbewijs

Advies · Wetgeving

Auto overschrijven

Advies · Wetgeving
Ontdek meer