Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Baotian motoren te koop: tweedehands en nieuw

Baotian

De Chinese fabrikant Baotian produceert scooters en motorfietsen

Het voertuigbedrijf Baotian werd midden jaren ‘90 in Hongkong opgericht en produceerde aanvankelijk kleine scooters onder verschillende merknamen en voor verschillende bedrijven. Deze scooters waren nagebouwde versies van reeds bestaande modellen. Zo’n tien jaar na de oprichting brachten de Chinezen hun scooters ook naar Europa waar ze onder hun eigen bedrijfsnaam als Baotian scooters op de markt kwamen. De collectie werd in enkele landen nog uitgebreid met motorfietsen uit de 125 cc-klasse.

Scooters van Baotian met een cilinderinhoud van 50 cc en 125 cc

Baotian presenteerde in de klasse van de 50 cc scooters met de Carino een compact model in open bouwwijze. De Carino beschikte over een viertaktmotor met een prestatievermogen van 2,2 kW en kwam net als de meeste Baotian scooters ook in een versie met een lager vermogen in de handel. Als scooters in racelook bood Baotian de modellen uit zijn series Tiger en Baotian Eagle aan, en als klassieke cityscooters van Baotian waren er de Rocky en Speedy. Daarnaast presenteerde de fabrikant met de Baotian Turbolino een scooter met 10 inch banden. De Baotian Classico en Salsa, evenals de scooters uit de series Baotian Estilo en Jet, traden naar voren in retrolook of als de nieuwe interpretatie van klassieke Italiaanse scooters. Het topmodel was de 125 cc scooter Baotian Grande Retro, die in Chopper-stijl ontworpen was.

Motorfietsen van Baotian

In enkele landen brachten de Chinezen naked bikes uit de serie Baotian BT125 op de markt. Deze hoorden tot de klasse van de lichte motorfietsen en verschenen in verschillende versies als 125 cc motorfietsen. Met de Baotian BT125-3S bood de producent bovendien choppers uit de 125 cc klasse-aan.