Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren. Gebruik je toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu op terug.

Lees meer

BMW S1000RR motoren te koop: tweedehands en nieuw

BMW S1000RR

De BMW S1000RR; een technisch hoogwaardige snelheidsduivel! Met de productie van de BMW S1000RR heeft BMW een echte snelheidsduivel neergezet die zowel op het circuit als op de weg tot grootse prestaties in staat is. Superieure techniek en een innovatief vernieuwend design maken van de BMW S1000RR een echte alleskunner met een spectaculair eigentijds uiterlijk. Motorische kwaliteiten en moderne looks vechten bij deze motor om het hardst om de aandacht van berijders die gaan voor de nieuwste techniek in een krachtig uitgevoerd design met sterk gekozen kleurstellingen. De ontwikkeling van de BMW S1000RR is gericht op deelname aan het WK Superbike. Dit Wereldkampioenschap is geschikt voor motoren die tevens als straatversie leverbaar zijn. In 2008 werden de eerste foto’s en technische specificaties vrijgegeven van de wegversie én de superbike racer.

De BMW S1000RR als technisch hoogstandje van een topproducent!

Bij BMW weten ze natuurlijk al jarenlang van wanten als het gaat om het ontwikkelen en produceren van betrouwbare motoren met optimale technische prestaties en aantrekkelijke looks. De BMW S1000RR beschikt over een ultramoderne viercilindermotor met vloeistofkoeling. De op lijn geplaatste cilinders doen hun werk daarbij voortreffelijk. Bovenliggende nokkenassen en brandstofinjectie maken het plaatje van het motorblok compleet. Om zoveel mogelijk toeren te kunnen maken is de slag goed kort gehouden met een zelfs voor sportmotoren extreme boring/slagverhouding. De cilinders van de BMW S1000RR hebben dubbele injectoren en het drive by wire systeem zorgt voor perfecte stuurcommando’s. Het gelaste aluminium brugframe maakt de motor nog meer geschikt als racer.

Performance op z'n best met de S1000RR van BMW!

De succesvolle BMW S1000RR is in 2012 ge-update en voorzien van nieuwe innovatieve dempers, een verbeterde voorvork en achterbrug. Het race ABS-systeem en de Dynamische Tractie Controle zijn nu met één druk op de knop in en uit te schakelen. Hierdoor behoren verschillende niveaus van driften tot de mogelijkheden van deze machine. En als klap op de vuurpijl heeft de BMW S1000RR vanaf 5000 toeren verreweg de grootste trekkracht van alle superbikes. Door de uitstekende tractie en de stabiele wegligging in combinatie met snelle sportieve sportieve eigenschappen en de meest recente technische specificaties, is de BMW S1000RR een bijzonder geslaagde koploper!