Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Derbi motoren te koop: tweedehands en nieuw

Derbi

Historische motorfietsen en scooters van de Spaanse producent Derbi

Het Spaanse bedrijf Derbi begon eind jaren ‘40 met de productie van motorfietsen uit de cilinderklassen van 50 cc en 125 cc. De start werd destijds gemaakt met de Derbi SRS. Vervolgens ontwikkelde Derbi zich tot de grootste Spaanse motorfietsfabrikant, die in de jaren ‘70 met modellen zoals de Derbi Antorcha, de Coyote en de Racer Derbi Carreras Cliente op de markten vertegenwoordigd was. Met de Derbi Diablo en de Derbi TT-C6 positioneerden de Spanjaarden zich in toenemende mate als aanbieder van motorcrossvoertuigen, enduro’s en supermotards, waarmee ze talrijke racesuccessen boekten. Vanaf de jaren ‘80 presenteerden ze met de Derbi Scoot, de Vamos en de Derbi Paddock bovendien ook scooters. Sinds het bedrijf in 2001 werd overgenomen door het Italiaanse Piaggio-concern werd Derbi vooral gepostioneerd als specialist op het gebied van scooters, racemodellen en enduro’s met een kleine cilinderinhoud.

Scooters en motorfietsen uit de nieuwste Derbi-series

In zijn nieuwere series bood Derbi met de modellen Boulevard en Atlantis klassieke cityscooters uit de 50 cc-klasse aan. In het segment van de sportscooters was de fabrikant met de Derbi GP1 vertegenwoordigd. Deze werd geproduceerd met drie verschillende cilinderinhouden, waarvan de grootste 250 cc bedroeg. Het topmodel was de scooter Derbi Rambla met viertaktmotor. Onder de supermotards en enduro’s met een cilinderinhoud van 50 of 125 cc waren de motorfietsen uit de serie Derbi Senda de klassiekers van Derbi. Deze waren in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar als wedstrijdmotoren of straatenduro’s. Als racemodel hadden de Spanjaarden de Derbi GPR in de collectie, zowel in de 50 cc als in de 125 cc-klasse. Het topmodel was echter de Derbi Mulhacén met 659 cc motor en een prestatievermogen van 35 kW (48 pk).