Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Explorer motoren te koop: tweedehands en nieuw

Explorer

All Terrain Vehicles (ATV’s) en quads van het merk Explorer

De Oostenrijkse KSR Group ontwikkelde zich van groothandelsbedrijf voor tweewielers tot aanbieder van scooters en quads die onder de merknamen Generic en Explorer op de markt gebracht werden. Het Explorer-productpalet omvatte quads voor vrijetijdsgebruik en All Terrain Vehicles (ATV) voor bedrijfsmatig gebruik. Een bijzonderheid bij de Explorer ATV’s: KSR bood enkele modellen reeds vanuit de fabriek aan met aangebouwde apparaten zoals sneeuwploegen. Bovendien waren de Explorer quads en ATV’s in Europa over het algemeen toegelaten op straat.

De ATV-modelcollectie van Explorer

De ATV Explorer Atlas Compact nam samen met de Explorer Patriot 430 de rol van instapmodel uit de quadcollectie van de aanbieder op zich. Beide quads werden uitgerust met watergekoelde viertakt eencilindermotoren, waarmee de werkquads een prestatievermogen van 24 kW hadden. De langste ATV met een wielbasis van 1,50 meter was het model Explorer Everest. Deze was geschikt voor twee personen en beschikte zowel aan de voor- als aan de achterzijde over bagagedragers. De topmodellen waren de Explorer Grison 625 en de ATV Explorer Argon met een cilinderinhoud van 700 cc. Beide modellen kwamen standaard met een werkuitrusting zoals lieren en aanhangervoorbereiding in de handel.

Vrijetijds- en sportquads van het merk Explorer

Het instapmodel onder de vrijetijds-ATV’s was de miniquad Explorer Defender 50 Evo. Deze werd naast de Explorer Bullet in de collectie van de 50 cc quads geplaatst. De klasse van 250 tot 300 cc werd bepaald door voertuigen zoals de Explorer Stinger, de Vector en de Explorer Titan, die met tweecilindermotoren was uitgerust. Als race- en wedstrijdvoertuig kwam de Explorer Trasher op de markt. Deze hoorde tot de 450 cc-klasse.