Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Hercules motoren te koop: tweedehands en nieuw

Hercules

Hercules als traditioneel motorfietsmerk voor motorfietsen uit de 50 cc en 80 cc-klasse

Het bedrijf Hercules werd in de 19e eeuw in Nürnberg opgericht als fietsenfabrikant. Vanaf de jaren ‘50 was het bedrijf één van de grootste Duitse aanbieders van motorfietsen uit de 50 cc en 80 cc-klasse. Bekende brommermodellen van de fabrikant waren de Hercules Optima, de Hercules MK en de Hercules K 50 uit de jaren ‘70. Onder de regie van motorfabrikant Fichtel und Sachs bouwde Hercules later ook brommers zoals de Hercules Prima en enduro’s uit de 80 cc-klasse zoals de Hercules Ultra 80 en de XE 9. In 2004 beëindigde Sachs de productie van de Hercules motorfietsen.

Herkules als merk voor scooters, ATV’s en quads

In een andere schrijfwijze, maar wel ter herinnering aan het traditionele merk, bracht de Duitse handelsonderneming Telsnig haar scooters en quads, die bij de Taiwanese producent Adly geproduceerd werden, later onder de merknaam Herkules op de markt. In de 50 cc-klasse boden ze de scooter Herkules PR5 aan, terwijl de Herkules Mirage en Vanguard de belangrijkste scootermodellen waren binnen de 125 cc-klasse. In de instapklasse van de quads had Herkules de pocketquads Herkules 50 RS en Herkules 50 V in de collectie. Deze hadden een cilinderinhoud van 50 cc. Als vrijetijdsquad kwamen van Herkules de modellen Hurricane en Interceptor op de markt. Deze hadden motoren met een cilinderinhoud tot 500 cc. Het merk Herkules was ook met All Terrain Vehicles (ATV) op de markt vertegenwoordigd, onder meer met de de Herkules Canyon en de Herkules Supercross. Het topmodel was de ATV Herkules Conquest 600 met 30 kW, vierwielaandrijving en een trekkracht van bijna een halve ton.