Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Quad Honda motoren te koop: tweedehands en nieuw

Quad Honda

Quad Honda

Met de modellen Rancher TRX420FE, Rancher TRX420FA en Foreman TRX500FE zijn er momenteel drie verschillende quadmodellen van Honda op de markt verkrijgbaar, die door de fabrikant onder de naam ATV verkocht worden. Alle drie modellen zijn niet alleen maar geschikt voor privégebruik, maar ook voor bedrijfsgebruik op moeilijk begaanbaar terrein.

De quads c.q. ATV‘s van het merk Honda zijn erg flexibel inzetbaar. Zo kunnen de robuuste en betrouwbare voertuigen met de juiste speciale uitrusting bijvoorbeeld als sneeuwschuiver, grasmaaier, bemester of trekker voor het transporteren van de meest uiteenlopende goederen gebruikt worden. In de Honda ATV’s zit een speciale kabelboom met zekeringskast geïntegreerd. Deze bevat drie beveiligde kabels voor de verschillende aanbouwonderdelen zoals een lier of een meststrooier. Omdat de terreinvoertuigen voorzien zijn van een zeer stevige trekhaak en een stopcontact, worden ze over het algemeen zonder problemen goedgekeurd als landbouwtrekkers. De ATV’s van Honda worden daarom vooral in de land- en bosbouw erg veel en graag gebruikt.

Honda quads met verfijnde techniek

Deze uitstekende eigenschappen hebben de quad- c.q. ATV-modellen van Honda in eerste instantie aan verfijnde techniek te danken. Zo was Honda de eerste fabrikant die haar terreinvoertuigen met een volautomatische transmissie inclusief dubbele koppeling en een in de lengterichting gemonteerde motor had uitgerust. Bij de quads en ATV’s van Honda kun je verder ook heel eenvoudig van versnelling wisselen met één simpele druk op de knop. In dit opzicht lijken de Honda ATV’s op Formule1 auto’s. Het veranderen van versnelling gebeurd op zeer soepele wijze zonder daarbij de trekkracht te onderbreken. Dankzij een innovatieve tandwieloverbrenging wordt de krachtoverbrenging zelfs onder extreme omstandigheden gehandhaafd.

De ATV’s en quads van Honda weten verder nog te overtuigen dankzij hun relatief lage brandstofverbruik. Bovendien maakt de speciale TraxLok-technologie het mogelijk om makkelijk over te kunnen schakelen van tweewielaandrijving naar vierwielaandrijving.

Met een quad van Honda de straat op: een aangepaste uitrusting is noodzakelijk

Omdat de ATV’s van Honda in eerste instantie voor terreingebruik ontworpen zijn, moet de uitrusting van de voertuigen speciaal worden aangepast wanneer je er de straat mee op wil. Hiervoor kan de ATV probleemloos worden uitgerust met koplampen, rem- en knipperlichten, een waarschuwingslichtschakelaar, mistachterlichten, controlelampjes, en inklapbare achteruitkijkspiegels.

Quad: Honda biedt 3 modellen aan

De drie quad- c.q. ATV-modellen van Honda onderscheiden zich van elkaar door middel van verschillende details. Zo heeft de Rancher TRX420FE met zijn vloeistofgekoelde motor en een cilinderinhoud van 420cc bijvoorbeeld de functie van beginnersmodel. De ATV Rancher TRX420FA lijkt wat betreft motor en schakeling op de TRX420FE, maar hij is echter met veel meer innovatieve technologieën uitgerust.

Het model Honda Foreman TRX500FE is daarentegen een echt ‘werkpaard’. Zo is de Foreman TRX500FE uitgerust met een lucht-, c.q. oliegekoelde motor met een cilinderinhoud van 475cc. Deze ATV is het krachtigste model en is uitstekend geschikt voor zijn beoogde gebruik in de land- en bosbouw.

De ATV’s van Honda staan erom bekend dat ze bijzonder lang mee gaan en uiterst robuust zijn. Als bewijs voor de enorme robuustheid van haar ATV’s, noemt Honda altijd graag een voorbeeld uit Antarctica. Tijdens een expeditie zou namelijk een ATV van Honda zijn achtergebleven. Toen het voertuig na drie jaar uiteindelijk werd teruggevonden onder een zeer dikke laag sneeuw, zou de motor al bij de derde startpoging weer probleemloos zijn aangesprongen.