Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Husqvarna motoren te koop: tweedehands en nieuw

Husqvarna

Husqvarna is specialist op het gebied van terreinmotoren

De van oorsprong Zweedse motorfietsproducent Husqvarna maakte reeds aan het begin van de 20e eeuw naam als fabrikant van terreinvoertuigen doordat een Husqvarna motorfiets in 1916 een crosswedstrijd in Zweden won. Sindsdien positioneerde Husqvarna zich als aanbieder van enduro’s, crossmotoren en supermotards, die in de afgelopen decennia als wedstrijdvoertuigen meer dan 70 WK-titels binnensleepten voor Husqvarna. Eind jaren ‘80 kocht de Italiaanse motorfietsproducent Castiglioni het traditionele Zweedse bedrijf, waarbij Husqvarna de endurospecialist ging vormen tussen de andere merken van het bedrijf: Cagiva, MV Agusta en Ducati. In 2007 nam de Duitse voertuigfabrikant BMW Husqvarna over, daarbij werd de motorfietscollectie van het merk vernieuwd. De productie werd echter in Italië voortgezet.

Historische motorfietsen van Husqvarna scoren WK-titels in de motorcross

Voordat ze in 1903 hun eerste motorfiets met eencilindermotor presenteerden, verzamelden de Zweden hun eerste ervaringen met de constructie van tweewielers als werktuig- en fietsenfabrikant. Hun eerste tweecilinder motorfiets presenteerden ze in 1921 met de Husqvarna 550. Begin jaren ‘50 produceerde de fabrikant met de Husqvarna 175 vervolgens de eerste Zweedse tweetakt motorfiets met televork en hydraulische dempers. De eerste wereldtitels sleepte het merk in de jaren ‘60 binnen met de tweetakters Husqvarna 250 en Husqvarna 500. In 1983 presenteerden de Zweden hun eerste enduro met viertaktmotor, waarvan de opvolger Husqvarna 600 in 1993 opnieuw een WK-titel in de motorcross in de wacht sleepte.

Husqvarna enduro’s, crossmotoren en supermotards uit de instapklassen

Met de Husqvarna SM 50 en de Husqvarna CR 65 had de fabrikant twee compacte enduro’s voor junioren uit de 50 cc en 65 cc-klasse in de collectie. Deze tweetakters waren ontworpen voor offroad- en sportief gebruik. In de instapklasse van de 125-cc motorfietsen bood Husqvarna de enduroserie Husqvarna WR aan, evenals de crossmotoren en supermotards uit de series Husqvarna CR en Husqvarna SM. Het modelpalet werd aangevuld door de serie Husqvarna Dual, die met de Husqvarna WRE 125 een tweetaktmotor en vanaf 2011 met de Husqvarna TE 125 ook een viertaktmotor omvatte. In de 250 cc-klasse van de enduro’s was het bedrijf vertegenwoordigd met de Husqvarna WR 250 en de Husqvarna TC 250.

Husqvarna offroadmotoren uit de hogere cilinderklassen

In de grotere cilinderklassen presenteerde de fabrikant twee viertaktmodellen met de enduro’s Husqvarna TE 310 en TE 449. Deze werden naast de crossmotor Husqvarna TC 449 en de Husqvarna Supermoto SM 449R in de collectie geplaatst. De topmodellen met een cilinderinhoud van meer dan 600 cc waren in de supermotardklasse de Husqvarna Dual TE 630 en de Husqvarna SM 630.

Prijzen van Husqvarna motoren

In vergelijking tot een Kawasaki of BMW, heeft Husqvarna een kleiner aanbod aan modellen. Als je een Husqvarna motor wilt kopen ben je voor een Norden meestal rond de €20.000 kwijt. Voor andere modellen en vooral occasion modellen kun je vaak al vanaf €5000 een goed model vinden.