Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Kreidler motoren te koop: tweedehands en nieuw

Kreidler

Kreidler wordt bekend met scooters en brommers

De ingenieur Alfred Kreidler maakte in de jaren ‘20 gebruik van zijn verworven kennis in de voertuigbouw, om in het metaalbedrijf van zijn vader in Stuttgart zijn eerste motorfietsen te construeren. De eerste eigen ontwikkelingen kwamen nog onder de merknaam Pan op de markt en hoorden tot de 350 cc-klasse. Met de productie van deze motorfietsen, die in een kleine oplage verschenen, legde Kreidler de basis voor de groeiende productie in de jaren ‘50. De motorfietsen werden vanaf die tijd onder de eigen naam als Kreidler motorfietsen verkocht. Kreidler werd aanvankelijk bekend met zijn motorfietsen uit de 50 cc-klasse, waarmee het bedrijf ook overwinningen in de racesport behaalde. In de jaren ‘70 waren Kreidler brommers met een kickstarter uit de 80 cc-klasse populair. Nadat de motorfietsproductie van Kreidler begin jaren ‘80 was beëindigd, blies fietsenfabrikant Prophete het merk in de jaren ‘90 nieuw leven in. Onder de traditionele naam Kreidler bracht Prophete aanvankelijk gewone fietsen en elektrische fietsen in de handel, maar later ook elektrische scooters en gewone scooters uit de 50 cc en 125 cc-klasse. Ook werden er motorfietsen met een cilinderinhoud tot 250 cc op de markt gebracht.

Historische Kreidler motorfietsen uit de 50 cc en 80 cc-klasse

Eén van de eerste grote successen van de fabrikant uit Stuttgart was de 50 cc motorfiets Kreidler K 50, die in 1951 op de markt gebracht werd en de technische basis vormde voor latere modellen zoals de scooter Kreidler R 50. De in 1957 gepresenteerde Kreidler Florett groeide uit tot de klassieker van het merk. Hij werd in verschillende versies als brommer en brommer met kickstarter gebouwd en klom op tot imagodrager van het bedrijf. In de versie met vijf versnellingen had de Kreidler Florett RS een vermogen van meer dan zes pk. Met de 2,9 pk motor haalde de brommer een maximumsnelheid van 40 km/u. In de 80 cc-klasse was Kreidler met de Kreidler Super 4 en de enduro’s uit de serie Kreidler Mustang op de markt vertegenwoordigd. Eveneens in de collectie waren de Kreidler snorscooters uit de series Flory, Flott en Kreidler MF.

Scooters en motorfietsen van Kreidler

Na de nieuwe start van het merk in de jaren ‘90 kwamen er onder de merknaam Kreidler scooters uit de 50 cc-klasse zoals de Kreidler Jigger en de Kreidler Vabene op de markt. De scooters uit de series Kreidler Hiker en Galacatica werden in twee bouwversies in de collectie opgenomen: als gewone 50 cc scooter en als elektrische scooter. In de 125 cc-klasse waren de scooters Kreidler Hiker en Kreidler Martinique verkrijgbaar. De serie Kreidler LML bestond uit scooters in retrolook. Bovendien bood Kreidler in de 125 cc-klasse supermotards, enduro’s en de naked bike Kreidler Street aan. Het topmodel was de Kreidler Athlet 250 DD met 250 cc.