Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Kymco motoren te koop: tweedehands en nieuw

Kymco

Kymco wordt bekend met scooters uit de 50 cc-klasse

De Kwang Yang Motor Corporation (Kymco) werd in 1963 in Taiwan opgericht als leverancier van motorfietsonderdelen. Vervolgens begon het bedrijf in de jaren ’70 met de productie van zelf ontwikkelde scooters en motorfietsen uit de lagere cilinderklassen. Aanvankelijk verkocht Kymco onder verschillende productnamen scooters uit de 50 cc en 125 cc klasse, maar aan het begin van de jaren ’90 veranderden de Aziaten hun strategie. Ze brachten hun modellen voortaan onder het eigen label als Kymco scooters op de markt. Bovendien breidde Kymco haar collectie uit met All Terrain Vehicles (ATV’s), quads, motorfietsen en mobiliteitsscooters.

Scooters van Kymco met een cilinderinhoud tussen de 50 en 700 cc

Scooters met een lichte, kleurrige carrosserie uit kunststof en motoren met een cilinderinhoud van maximaal 125 cc werden in de jaren ’90 het handelsmerk van Kymco. In de instapklasse boden de Aziaten scooters uit de series Kymco Vitality en Agility in verschillende carrosserievormen aan. Sportscooters uit de 50 cc-klasse had de fabrikant met de Kymco Super 8 en de Kymco Super 9 in de collectie. De fabrikant bood echter ook klassiek vormgegeven scooters aan, namelijk de series Kymco People en Like en de scooter Kymco Sento met 50 of 100 cc motoren. Het topmodel was de scooter Kymco Grand Dink, die zowel met een cilinderinhoud van 50 cc als met een cilinderinhoud van 125 cc werd aangeboden. Scooters met een gemiddelde cilinderinhoud tot 300 cc produceerde Kymco met de modellen Downtown, Kymco People GT en Kymco Xciting, die ook in een versie met een cilinderinhoud van 500 cc verkrijgbaar was. Het topmodel van de producent was de scooter Kymco MyRoad met 700 cc.

Motorfietsen van Kymco met een cilinderinhoud tussen de 50 en 250 cc

De instapmodellen onder de motorfietsen waren de Kymco Active, Nexxon en Kymco Visar met een cilinderinhoud van 50 cc. In de klasse van de lichte motorfietsen met een cilinderinhoud van 125 cc bood de producent de Kymco Pulsar, de serie Kymco Quannon en de Kymco Zing aan. Deze laatstgenoemde was in chopperstijl vormgegeven. Haar topmodellen uit de 150 en 250 cc-klasse verkochten de Aziaten onder de namen Kymco Straight en Kymco Venox.

ATV’s en quads van Kymco

Zijn quadseries Kymco Maxxer en Kymco MXU produceerde de constructeur als miniquads die hoorden tot de klasse van de ATV’s met een cilinderinhoud tussen de 50 en 125 cc. De Kymco Maxxer en MXU quads waren bovendien ook verkrijgbaar met 250 en 300 cc motoren, deze versies hadden echter ook meteen een grotere carrosserie. Met de topmotor beschikten de Kymco quads over een cilinderinhoud van 400 of 450 cc. De krachtigste ATV van het merk was de Kymco Quad MXU 500.