Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Naked Bike motoren te koop: tweedehands en nieuw

Naked Bike

Naked bikes zijn motorfietsen zonder kuipdelen die ideaal zijn voor gebruik op straat. Het vermogen van zo’n motorfiets ligt tussen 35 en 100 kW en hij heeft een cilinderinhoud tussen de 500 en 1400 cm³. Dit voertuig staat bekend om zijn hanteerbaarheid.

De naam naked bike ontstond midden jaren ‘90. Tot die tijd was het alleen in de racesport gebruikelijk dat een motorfiets minder kuipdelen had. Het begrip naked bike stamt af van een motorfietsserie zonder kuipdelen die in een tijd gebouwd werd waarin bijna alle motorfietsen dit wel hadden. Dit begrip werd overgenomen en aangehouden door de fabrikanten en handelaren.

Naked bikes worden gewaardeerd om hun afwijkende uiterlijk. Het voordeel van een naked bike is dat er geen dure kuipdelen beschadigd kunnen raken bij een val. Verder kunnen de motor en het frame beter gepresenteerd worden. Door het ontbreken van de stroomlijnkuip stijgt bij hoge snelheden de winddruk op het bovenlichaam van de bestuurder enorm.

Diverse motorfietsfabrikanten hebben naked bikes in hun collectie:

BMW Motorrad had de BMW 1200 R in de collectie, die tussen 2005 en 2008 in de BMW fabriek in Berlijn gebouwd werd. Dit model heeft een viercilindermotor met 163 pk en haalt maximaal 262 km/u. Deze motorfiets was tijdens zijn productiejaren het krachtigste model ter wereld, hij accelereerde namelijk in 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

De Honda CB1000R is de officiële opvolger van de Honda 900. Hij wordt sinds 2008 in Italië gebouwd. Dit model staat bekend om zijn hoekige, krachtige design. Hij heeft een naar voren staande bestuurderspositie, een compacte bouwwijze en een laag gewicht.

De Triumph Street Trible 675 wordt sinds 2007 in Groot-Brittannië gebouwd. Dit model werd door de pers tot het beste voertuig uit de middenklasse bestempeld. Helaas heeft hij wel wat tekortkomingen, zo heeft hij geen ABS en te zwakke veren in de voorvork.

De Aprilia SL 750 Shiver ABS heeft een bijzonder charme en de bijbehorende uitstraling. De V2-motor kan elke situatie aan en het geluid van de motorfiets is geweldig. Helaas blijft het comfort een beetje achter, want het frame harmonieert niet echt met de rest.

Moderne naked bikes zijn tegenwoordig een combinatie tussen een allrounder en een streetfighter. Ze hebben de veelzijdigheid van een allrounder en de daadkracht van een streetfighter. Natuurlijk willen motorrijders ook wel eens grotere ritten maken. Daarom werden er al diverse koffersystemen voor de naked bike getest. Bij een naked bike is het erg belangrijk dat regelmatig gecontroleerd wordt of de bagage nog goed op zijn plaats zit. Want omdat je met een naked bike gemakkelijk en snel in een schuine stand over de weg kunt rijden kan je bagage los raken.