Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

NSU motoren te koop: tweedehands en nieuw

NSU

Veel motorfietsen van NSU tellen tegenwoordig tot de oldtimers

De historische motorfietsfabrikant NSU begon reeds aan het begin van de twintigste eeuw met het bouwen van eencilinder viertaktmotoren die aanvankelijk werden aangepast aan rijwielframes. Tot in de jaren ‘60 ging NSU naast de productie van auto’s nog door met het produceren van motorfietsen van verschillende cilinderklassen. Veel van deze tot 1963/1964 geproduceerde NSU motorfietsen tellen tegenwoordig tot de oldtimers. Bekend werden in de jaren ‘30 de racemotorfietsen uit de series NSU 501SS en NSU 600SS en het 600 cc model NUS 601 OSL. Bovendien waren er in deze tijd ook motorfietsen met zijspan zoals de NSU D 601 TS in de collectie opgenomen. In de jaren ‘40 werden er ook tweetakters met een cilinderinhoud van 250 cc zoals de NSU D 175 en de NSU D 251Z aan de collectie tegevoegd. Als instapmodellen bood de fabrikant de NSU Quick en de NSU ZDB aan. Deze hoorden tot de 125 cc-klasse.

Motorfietsen en scooters van NSU rollen tot 1963/1964 in Duitsland van de band

Met de NSU Quick en de opvolger NSU Quickly pakte de fabrikant na de Tweede Wereldoorlog zijn productie van tweetaktmotorfietsen weer op. Er werden nieuwe instapmodellen aan de 125 cc-klasse toegevoegd: de NSU Fox en de NSU Superfox. In de grotere cilinderklassen was NSU met de modellen NSU Lux, NSU Superlux, NSU Max en NSU Supermax vertegenwoordigd. Het model van NSU met de grootste cilinderinhoud was de Konsul met 500 cc en een prestatievermogen van 22 pk. Totdat de productie in 1963/1964 werd beëindigd rolden er in de fabriek in Neckarsulm bovendien scooters zoals de NSU Prima van de band.