Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Pegasus motoren te koop: tweedehands en nieuw

Pegasus

Pegasus wordt gepositioneerd als het scootermerk van fabrikant TGB

Met in licentie nagebouwde versies van de Italiaanse Vespa vestigde het Taiwanese bedrijf TGB zich eind jaren ‘60 als fabrikant van scooters. Deze werden aanvankelijk onder de merknamen van andere fabrikanten verkocht. Eind jaren ‘90 voerden de Aziaten in Europa een eigen scootermerk in onder de naam Pegasus, en weer later werden de scooters simpelweg onder de producentennaam TGB in de handel gebracht. Pegasus specialiseerde zich op scooters met een kleine cilinderinhoud tussen de 50 cc en 125 cc.

De instapmodellen onder de Pegasus scooters

Voor de instapklasse, bestaande uit scooters met een cilinderinhoud van 50 cc, verschenen er compacte scooters zoals de Pegasus Skiper of de Pegasus Corona op de markt. Deze werden deels ook in een snorfietsversie met een snelheidsbeperking van 25 km/u aangeboden. Bovendien waren modellen zoals de Pegasus Corona met verschillende uitrustingsversies als Pegasus Corona Sport of Pegasus Corona Comfort verkrijgbaar. Daarnaast werd de Pegasus Corona ook in een sportief uitgevoerde versie met speciale lakkering in de collectie opgenomen. Tot de bekendste scooters uit de 50 cc-klasse hoorden bovendien de Pegasus R 50 X en de in meerdere generaties gebouwde Pegasus Sky 50. Met een klassieke scooterlook verscheen bovendien de Pegasus P50 Classic. Overige modellen binnen de 50 cc-klasse werden in de Pegasus S 50 serie in verschillende versies gepresenteerd als Pegasus S 50 LX of GP.

Pegasus scooters uit de 125 cc-klasse

In de 125 cc-klasse was TGB vertegenwoordigd met de series Pegasus Sky 125 en Pegasus Corona Sport. Een ander bekend 125-model was de scooter Pegasus Skiper 125.