Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Sachs motoren te koop: tweedehands en nieuw

Sachs

Motorfietsen, scooters en elektrische scooters van Sachs Bikes

Het Beierse bedrijf Fichtel & Sachs, constructeur van kleine motoren en technische voertuigcomponenten, werd vanaf de jaren ‘30 één van de belangrijkste leveranciers voor de motorfietsindustrie. Met name het Nürnbergse bedrijf Hercules maakte al vroeg gebruik van Sachs-motoren, die in modellen zoals de Hercules Saxonette en de Hercules K 50 toegepast werden. Aan het begin van de jaren ‘60 nam Sachs het bedrijf Hercules over, waarna men onder de traditionele naam verder ging met de bouw van motorfietsen met Sachs-motoren. In het kader van een herstructurering midden jaren ‘90 kwamen er met de introductie van een nieuwe serie 125 cc motorfietsen voor het eerst motorfietsen onder de merknaam Sachs op de markt. In de tijd die volgde concentreerde de aanbieder zich onder de bedrijfsnaam Sachs Bikes op motorfietsen en scooters met een kleine cilinderinhoud, evenals elektrische scooters.

50 cc scooters en elektrische scooters van Sachs Bikes

In de 50 cc-klasse was Sachs met de sportscooters uit zijn serie SpeedJet vertegenwoordigd. In de basisversie werd deze SpeedJet met 12 inch banden, aluminium treeplanken en een sportuitlaat in de collectie opgenomen. Daarnaast bood Sachs Bikes met de SpeedJet R een model met spoiler aan in een jong design. Het topmodel onder de 50 cc scooters was de SpeedJet RS met een vloeistofgekoelde tweetaktmotor en een verstelbare raceveerpoot. De collectie van Sachs Bikes werd nog aangevuld met de elektrische scooter Prima E, die in drie prestatieversies werd aangeboden.

De MadAss-serie van Sachs Bikes

Als instapmodel onder de 50 cc motorfietsen van Sachs Bikes verscheen in het jaar 2000 de MadAss. Deze werd uitgerust met een viertaktmotor van Honda. De Sachs Bike MadAss werd aangeboden in twee varianten: als motorfiets met een cilinderinhoud van 50 cc, een vermogen van 1,9 kW en een maximumsnelheid van 45 km/u en als MadAss 125 met een vermogen van 6 kW en een maximumsnelheid van 90 km/u.

125 cc motorfietsen van Sachs Bikes

Dan waren er ook nog de 125 cc motorfietsen van Sachs Bikes. Sachs Bikes presenteerde met haar Roadster 125-serie naked bikes met een eencilinder viertaktmotor en een vermogen van 6,6 kW. Daarmee bereikten deze modellen een maximumsnelheid van 85 kilometer per uur. Er was ook nog een versie met snelheidsbeperking die maximaal 80 km/u haalde. Met de ZX 125 verscheen er bovendien een enduro van Sachs Bikes. Deze had een vermogen van 8,3 kW en haalde in de open versie maximaal 100 km/u. Optioneel was de enduro ZX 125 van Sachs Bikes ook in een versie met snelheidsbeperking verkrijgbaar die maximaal 80 km per uur haalde. Sachs Bikes bood tevens ook nog de enduro ZZ 125 aan in supermotardstijl.