Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Skyteam motoren te koop: tweedehands en nieuw

Skyteam

Motorfietsen uit de 50 cc-klasse van Skyteam

Het Chinese bedrijf Skyteam werd eind jaren ‘90 in Hongkong opgericht en kreeg bekendheid als specialist op het gebied van motorfietsen uit de 50 cc en 125 cc-klasse.

Het zwaartepunt van de productie lag op zogenaamde ‘underbone bikes’, die constructie-elementen van zowel motorfietsen als scooters hadden. Instapmodellen waren de compacte Skymini 50, Skybongo en Skyteam Bubbly, die aangeboden werden met een eencilinder viertaktmotor in combinatie met een automaat. Deze modellen bereikten een snelheid van maximaal 45 km/u. Modellen zoals de Skymax kwamen in verschillende versies met een handschakeling met vier versnellingen of een automaat in de handel. Met de Skyteam PBR modellen had de Chinese fabrikant bovendien sportief vormgegeven 50 cc modellen met een vermogen van 2,0 kW in de collectie. De Skyteam PBR modellen waren bovendien ook in een snorfietsversie verkrijgbaar met een maximumsnelheid van 25 km/u. Met een groter frame, 12 inch banden en een vermogen van 2,5 kW werd tevens de kleine enduro Skyteam Cobra in de collectie opgenomen. Zijn tegenhanger was de Skyteam T-Rex, die met 10 inch banden en crossprofiel was uitgerust. Deze was ook verkrijgbaar in een versie als 125 cc-motorfiets met een vermogen van 5,0 kW.

Motorfietsen met 125 cc en 250 cc van Skyteam

Overige modellen uit de 125 cc-klasse waren de Skymax Club 125 en de Skyteam Le Mans met een vermogen van 6,2 kW. Deze werden geleverd met een voetschakeling met vier versnellingen en haalden maximaal 83 kilometer per uur. In endurostijl werden daarnaast de Skyteam Supermoto en Trail Road gepresenteerd, waarvan de best presterende uitvoeringen over een cilinderinhoud van 250 cc beschikten. Crossmotoren had Skyteam met de serie ST 250 OF in de collectie.