Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

SMC motoren te koop: tweedehands en nieuw

SMC

SMC produceert scooters, motorfietsen en quads

De Taiwanese Standard Motor Corporation (SMC) kreeg midden jaren ‘90 in Europa bekendheid als producent van scooters, motorfietsen en later ook quads. In Duitsland kwamen de producten van SMC een tijdlang onder de merknamen Rex en Kreidler op de markt. Later gingen de Taiwanezen zich in toenemende mate op de productie van ATV’s concentreren.

Pocketquads van SMC voor kinderen en jongeren

Als instapmodellen onder de ATV’s had SMC in de 50 cc-klasse pocketquads zoals de SK2 of de kinderquad SK3 in de collectie. Het productpalet aan kinderquads werd nog aangevuld met de SMC Mini E-power met elektromotor. De SMC-modellen Urban en CFF waren eveneens als kinderquads ontworpen. Voor jongeren had SMC 50 cc en 100 cc quads in de collectie met de series Sky, Blast en met het model SMC BLU.

SMC-quads uit de grotere cilinderklassen

De instapmodellen onder de quads met een grotere cilinderinhoud, die ook geschikt waren voor bedrijfsmatig gebruik, waren de ATV’s met een cilinderinhoud van 170 cc uit de series CRS en CFS. In de serie Jumbo presenteerde SMC zijn topmodel met een cilinderinhoud van 700 cc. Bij de sportquads produceerde SMC modellen met een automaat zoals de SMC Captain, New Stinger en New Ram. Er waren echter ook quads met een handmatige versnellingsbak in de collectie opgenomen zoals de SMC SK of de modellen uit de serie BL.

Scooters en motorfietsen van SMC

Bij de scooters uit zijn nieuwere series concentreerde SMC zich op sportscooters met een cilinderinhoud tussen de 50 en 100 cc zoals de SAF 50 en NMF 100. Met de SMC Chopper en de Roadster als naked bike had de fabrikant bovendien twee klassieke motorfietsen uit de 125 cc-klasse in de collectie.