Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Victory motoren te koop: tweedehands en nieuw

Victory

Met Victory creëert de Amerikaanse producent Polaris in 1997 een nieuw motorfietsmerk

Het Amerikaanse bedrijf Polaris concentreerde zich lange tijd op de productie van sneeuwmobielen en later ook op de productie van ATV’s en quads met een grote cilinderinhoud. Eind jaren ‘90 maakten de Amerikanen echter gebruik van hun kennis als motorbouwer om hun werkterrein uit te breiden: ze richtten het merk Victory op als nieuw motorfietsmerk en de eerste Victory Bikes verschenen vanaf 2009 ook in Europa op de markt. Victory Motorcycles stonden met name voor zware motorfietsen in Amerikaanse stijl.

Cruisers van Victory

Het handelsmerk van Victory werden motorfietsen in een klassiek Amerikaanse cruiserstijl met hoge stuurstangen zoals bij choppers. In het middelpunt van de cruiserserie stonden modellen zoals de Victory Kingpin, High-Ball of Vegas, die in verschillende uitvoeringen als Victory Vegas 8-Ball of Vegas Jackpot in de handel kwamen. Het topmodel onder de cruisers was de Victory Hammer S met een V-Twin motor met een prestatievermogen van circa 100 pk.

Tourers van Victory

Als reismotorfietsen met windscherm kwamen van Victory de modellen Cross Country en Cross Roads op de markt. Deze waren deels ook in versies met een bagageruimte achter de zitbank verkrijgbaar. Enkele tourers bood Victory bovendien in de kleine serie Ness Signature aan, waarbij de motorfietsen door constructeur Arlen Ness en zijn team geïndividualiseerd werden. Tot deze serie hoorden de Arlen Ness Vision, de Zach Ness Vegas en de Victory Cory Ness Cross Country. Een bijzonderheid van deze custom bikes: elk van deze Victory motorfietsen kreeg naast een speciale lakkering en speciale features ook een eigen signatuur en productienummer.