Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mercedes-benz-maybach-gls-front

Maybach

1 / 12
mercedes-benz-maybach-gls-front
Mercedes-Maybach S-Klasse (2022) rijdend, achteraanzicht
mercedes-benz-maybach-s-klasse-seitenansicht
mercedes-benz-maybach-gls-side
mercedes-benz-eqs-maybach-side
Mercedes-Maybach-S-Klasse-Dynamic2
Mercedes-Maybach S-Klasse (2022) rijdend, vooraanzicht
mercedes-maybach-eqs-2021-36-2
maybach-gls-600
Brabus-Mercedes-Maybach-GLS-68
maybach-s-klasse
mercedes-benz-eqs-maybach-front

Maybach

Vind het model dat bij je past

Maybach

Het Duitse Maybach is een van de oudste fabrikanten van zeer luxe auto’s. Het bestaat – na enkele onderbrekingen – nog altijd, zij het niet meer als zelfstandige fabrikant. Maybach is tegenwoordig de naam van de luxeafdeling van Mercedes-Benz. Lees meer

maybach-57-m-02.jpg
maybach-57-m-03.jpg
maybach-57-m-04.jpg

Overzicht van de populairste Maybach modellen

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Bijzonderheden van het automerk Maybach

  • Alles op gebied van luxe is hier te vinden
  • Een merk met een rijke historie
  • Zeer luxe auto’s voor wie zich wil onderscheiden van de massa

Historie Maybach

Maybach werd opgericht in 1909 door Wilhelm Maybach en zijn zoon Karl. Het bedrijf was een dochteronderneming van Luftschiffbau Zeppelin GmbH, dat later vooral bekend werd als Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH. Maybach bouwde vooral motoren voor de Zeppelins, maar was later ook fabrikant van (luxe) treinwagons. In 1919 bouwde het merk bij wijze van experiment een luxe auto. Dat sloeg aan en tot 1940 heeft Maybach luxe auto’s geproduceerd. In de Tweede Wereldoorlog schakelde Maybach noodgedwongen over op militaire productie, maar daarna werd de autoproductie niet meer hervat. De Duitse onderneming verrichtte eigenlijk alleen nog onderhoud aan bestaande exemplaren.

In 1960 werd Maybach overgenomen door Daimler-Benz, het concern waartoe onder meer Mercedes-Benz behoort. Daimler/Mercedes-Benz nam echter alleen de techniek en kennis over en leverde geen auto’s meer onder de naam Maybach. Die kwamen pas weer in 2002, toen Mercedes-Benz het merk Maybach nieuw leven inblies. Onder leiding van Mercedes-Benz was Maybach een ‘nieuw’ merk met de meest luxe auto’s die het Daimler-Benz-concern kon bouwen. Nóg meer luxe dan in Mercedes’ eigen S-Klasse dus. Het merk werd qua verkopen echter niet wat het moest worden en kwam in 2013 weer ten einde. In 2015 is Maybach opnieuw geïntroduceerd, maar nu als luxe-label binnen het merk Mercedes-Benz.

mercedes-benz-eqs-maybach-front

Modellen en varianten

In de jaren dertig en veertig begon Maybach met de productie van zeer luxueuze auto’s onder eigen naam. In en na de Tweede Wereldoorlog kwam deze productie echter stil te liggen. Pas in 2002 verschenen weer nieuwe Maybachs op de weg. Het ging in feite om extra luxe versies van de toenmalige Mercedes-Benz S-Klasse, al hadden de Maybachs wel een duidelijk eigen uiterlijk. Sinds 2015 is Maybach meer een luxe-afdeling binnen Mercedes-Benz. De meest luxe versies van de S-Klasse en GLS dragen de naam Maybach. Tegenwoordig is er in de vorm van de Mercedes-Maybach EQS SUV ook een volledig elektrische Maybach. Kenmerkend voor Maybachs is dat de carrosserielak vaak in two-tone wordt uitgevoerd, dus in twee kleuren.

Model Carrosserievarianten Aandrijving Cilinderinhoud Vermogen Leeggewicht
S-Klasse 4-drs. sedan Benzine 4,0-6,0 l 370-450 kW (503-612 pk) 2.140-2.200 kg
EQS SUV 5-drs. SUV Elektrisch - 484 kW (649 pk) n.n.b.
GLS 5-drs. SUV Benzine 4,0 l 360 kW (489 pk) 2.685 kg

Prijzen

Nieuwprijzen

Het toppunt van luxe heeft natuurlijk wel een prijskaartje. Een nieuwe Maybach kost al snel net zo veel als een gemiddeld rijtjeshuis. Concreet hoef je met minder dan zo’n 450.000 euro op zak niet bij de dealer aan te kloppen. Voor dat bedrag krijg je de Mercedes-Maybach S-Klasse, maar dan moet je natuurlijk nog beginnen met het aanvinken van opties en het toevoegen van de nodige personalisatie. Een Maybach laat je natuurlijk niet volledig standaard. Voor ruim 10.000 euro extra krijg je de grotere Mercedes-Maybach GLS. Op moment van schrijven is de prijs van de volledig elektrische Mercedes-Maybach EQS SUV nog niet bekend, maar reken erop dat die op een vergelijkbaar hoog niveau ligt.

Model Vanafprijs (2023)
S-Klasse 245.379 euro
EQS SUV n.n.b.
GLS 256.025 euro

Prijzen voor occasions

Maybach was nooit een veel verkocht merk, dus het aanbod occasions is ook zeer beperkt. De prijzen lopen ook sterk uiteen. Als je een Maybach-occasion tegenkomt, is de kans het grootst dat het een Maybach 57 of 62 is, de modellen van toen Maybach nog een zelfstandig merk was. De prijzen van occasions verschillen sterk per exemplaar. Een Maybach 57 met aardig wat kilometers kan voor 150.000 euro van jou zijn, maar een exemplaar dat nog steeds bijna als nieuw is kan zomaar richting de 500.000 euro gaan. Dus zolang het onderhoud goed wordt uitgevoerd is een Maybach redelijk waardevast. De exclusiviteit is namelijk ook waardeverhogend, naast de vele luxe aan boord.

mercedes-benz-maybach-gls-front

Alternatieven

Het meest directe alternatief voor een Maybach is de niet-Maybach-versie van hetzelfde model van Mercedes-Benz. Dan heb je relatief gezien natuurlijk wel wat minder luxe aan boord. Een ander voor de hand liggend alternatief is dat andere topmerk op gebied van luxe: Rolls-Royce. De gemiddelde Rolls-Royce is net zo extravagant als een Maybach en biedt ook minstens net zo veel luxe en personalisatiemogelijkheden. Ook is het aanbod occasions van Rolls-Royce veel groter. Vergeet ook de modellen van Bentley en Range Rover en de Jaguar XJ niet, maar die zijn wel minder exclusief. Als exclusiviteit er niet toe doet, dan komen ook de topmodellen van Audi en BMW in aanmerking.

FAQ

Hoe duur is een Maybach?
Een nieuwe Maybach kost ruim 240.000 euro. Kies je voor extra uitrustingen, personalisatiemogelijkheden en/of een groter model, dan kan de prijs snel nog verder oplopen. De prijzen van Maybach-occasions lopen sterk uiteen, afhankelijk van het aantal gereden kilometers en hoe goed het onderhoud is uitgevoerd. Voor 150.000 euro kan een Maybach-occasion van jou zijn, maar de prijs kan ook op hetzelfde niveau liggen als een nieuwe Maybach. Of hoger, want exclusiviteit heeft ook zijn prijs.
Waar staat Maybach voor?
Maybach is de achternaam van de merkoprichters, Wilhelm Maybach en zijn zoon Karl. Het merk begon in 1909 met de productie van motoren voor Zeppelins, maar bouwde in de jaren dertig en veertig ook zeer luxueuze auto’s. Na de oorlog werd de autoproductie pas weer hervat in 2002, onder leiding van Mercedes-Benz. Inmiddels is Maybach een luxe-afdeling binnen Mercedes-Benz.
Wat is het verschil tussen Maybach en Mercedes-Benz?
Sinds 1960 is Maybach eigendom van Mercedes-Benz (formeel: het Daimler-Benz-concern). Pas in 2002 werden echter weer auto’s geproduceerd, toen nog als zelfstandig merk onder leiding van Mercedes-Benz. Sinds 2015 is Maybach niet meer zelfstandig, maar een luxe-label binnen Mercedes-Benz. De meest luxe modellen van dat merk worden verkocht als Mercedes-Maybach modellen.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen