Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Gemiddelde prijs tweedehandsauto zakt tot laagste prijs dit jaar

Amsterdam, 1 augustus 2023 – Traditiegetrouw remt de zomervakantie de zoektocht naar een nieuwe of tweedehandsauto, zo blijkt ook dit jaar uit cijfers van AutoScout24. Juli noteerde dit jaar de laagste gemiddelde prijs voor een occasion, namelijk €24.496 euro.

De prijs in juli zet de stabiliserende trend van voorgaande maanden voort. Sinds april is er een lichte daling van de gemiddelde occasionprijs zichtbaar en in juli werd de laagste prijs dit jaar genoteerd. De gemiddelde occasionprijs in juli (€24.496 euro) daalde 0,44% vergeleken met een maand eerder en is 0,09% lager dan de prijs in januari dit jaar. Deze ontwikkeling volgt na drie jaren aan scherpe prijsstijgingen en lijkt te duiden op een stabilisering van de occasionmarkt.

AutoScout24 Occasion Dashboard juli 2023

“Na jaren van recordprijzen op de occasionmarkt lijkt 2023 een uniek jaar te worden. De afgelopen maanden zagen wij de gemiddelde prijs van een occasion een dalende trend inzetten. In juli noteerden we de laagste gemiddelde occasionprijs dit jaar tot nu toe,” aldus woordvoerder Bojan Brkić. “Traditiegetrouw trekt de vraag naar occasions na de zomer weer aan, maar de vraag is of we dit jaar eenzelfde effect gaan zien. Er bestaat een kans dat de dalende occasionprijs zich voortzet.”

Momenteel staan er meer dan 211.000 auto’s te koop en dat maakt dat AutoScout24 het grootste aanbod van Nederland heeft.

Alle artikelen

stabilisatie prijzen

Aanbod occasions trekt aan en leidt tot stabilisatie prijzen

Persoverzicht · Occasion Dashboard
december-occasioncijfers

Ook december bereikt recordprijs tweedehandsauto

Persoverzicht · Occasion Dashboard
occasionupdate-nov2022

Prijsstijging tweedehandsauto zet door

Persoverzicht · Occasion Dashboard
Ontdek meer